În momentul în care Chelsea a anunțat primul ”11” pe contul oficial de Twitter al clubului, putem spune, diplomatic, că reacțiile nu au fost cele mai bune. Multe semne de întrebare - fără Reece James, fără Zouma, fără Chilwell, fără Havertz. În schimb, Thomas Tuchel a ales să meargă pe mâna unor jucători care nu mai făceau parte de mult din planurile lui Lampard, dar a fost răsplătit.
Chelsea nu a dominat neapărat autoritar prima repriză a partidei, dar londonezii au fost cei care s-au aflat mereu în control. Cu Hudson-Odoi în noua sa poziție, cu Azpilicueta și Alonso, Tuchel a schimbat complet fața echipei și a mers.

VIDEO. Azpilicueta, eroul lui Tuchel! Primul gol al lui Chelsea sub comanda germanului

Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
IERI LA 09:56
În minutul 40 Azpilicueta a marcat primul gol din era Thomas Tuchel. Totul a început în propria jumătate atunci când Jorginho l-a găsit excelent pe Mason Mount. Tânărul englez a avu o cursă excelentă, a oferit o pasă perfectă pentru Hudson-Odoi iar jucătorul dorit anterior de Bayern a trimis în dreapta către ”Azpi” care a reluat superb pentru a deschide scorul.

Chelsea - Burnley 2-0. Patru puncte din șase posibile pentru Tuchel

Repriza a doua a continuat în mare parte în același timp, remarcabil fiind că Tuchel a ales la pauză să îl introducă pe Pulisic în locul lui Abraham însă schimbarea a dat roade. Cei doi au fost mereu periculoși pentru defensiva oaspeților iar în cele din urmă totul s-a concretizat cu al doilea gol.
Pulisic a oferit o pasă superbă, lobată, pentru Marcos Alonso iar spaniolul a reușit un voleu impecabil în minutul 84 pentru a stabili clar soarta celor trei puncte. Așadar, patru puncte din șase posibile pentru Thomas Tuchel pe banca londonezilor iar germanul pare că își impune deja propriul stil, după doar două partide. Chelsea pare o echipă diferită, asta este clar, rămâne de văzut însă dacă este una diferită în mai bine sau în mai rău. Deocamdată, semnele sunt promițătoare.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Who’s better | Kepa vs Lloris, duelul etapei cu numărul 23 din Premier League
IERI LA 05:34
Premier League
Thomas Tuchel, criticat în Anglia, după ce a găsit scuze pentru forma slabă a lui Chelsea
19/01/2022 LA 11:58