Disputa dintre Barcelona și Juventus, scor 0-3, e posibil să fi fost ultimul duel dintre cei doi mari titani care au marcat fotbalul în ultimul deceniu și jumătate. Din 2008 până în prezent - cu o singură excepție, Modric -, cei doi mari jucători au câștigat an de an "Balonul de Aur". Dar fotbalul va supraviețui și după retragerile celor doi, iar un demn urmaș al acestora e Kylian Mbappe, nominalizat de Eurosport la "Star of the Year".
"Cristiano Ronaldo a înscris de două ori împotriva Barcelonei și nu pot fi îndoieli cu privire la cât de competitiv este, vrea mereu să câștige. Desigur, vom vedea alți jucători în viitor cu aceași dorință similară de câștig; înainte oamenii îi cereau același lucru lui Pele, apoi lui Maradona și acum lui Messi și Ronaldo. Va veni rândul altcuiva și cred că Mbappe este aproape de acest tip de jucător în acest moment, cred că are un viitor minunat în față. Vor exista întotdeauna jucători grozavi, dar fiecare dintre ei diferit în felul său. Ronaldo este atât de competitiv în tot ceea ce face. Când va sosi momentul ca Ronaldo și Messi să-și pună ghetele în cui și să spună că s-a terminat, vom realiza și mai mult ce fel de sportivi urmăream", a spus Rashford pentru Betfair, înainte de a dezvălui cât de mult l-a impresionat CR7, pe vremea când au fost coechipieri la United.
"Am avut norocul să joc alături de Ronaldo un sezon, era un profesionist 100%, pe teren și în afara acestuia. Nu-mi amintesc să fi întârziat vreodată la antrenament sau să lipsească de la antrenament. Se pregătea întotdeauna în sala de sport, după antrenament rămânea și făcea muncă suplimentară, cum ar fi să își exerseze șuturile, apoi mergea la înot și mergea din nou la sală. Puteai vedea cât de competitiv era doar uitându-te la programul său de antrenament, s-a antrenat atât de tare, era hotărât să fie mai bun decât toți ceilalți. Puteai vedea și în micile jocuri de la antrenamentele pe care le-am avut sau în meciuri dacă se rata o șansă sau echipa pierdea, a fost întotdeauna hotărât să fie un câștigător, cu toții am avut această latură de altfel, de aceea am jucat pentru Man United. Antrenamentele pe care le-am avut erau ca un război uneori, oamenii din acea echipă urau să piardă, era un mediu minunat pentru a-și alimenta hotărârea și setea de câștig. În afara terenului, făcea glume, râdea de el însuși și era prietenos cu toată lumea, îmi amintesc la petrecerea de Crăciun a jucătorilor era amuzant și făcea glume, era unul dintre noi, dintre băieți, doar că nu bea. Așa era el", a mai spus Berbatov.
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
ACUM 16 ORE

Cei de la Manchester United trebuie să fie pozitivi înainte de duelul cu City

"Jucătorii și toți cei de acolo vor dori să-și corecteze greșelile în acest weekend, când se vor înfrunta cu Manchester City. Vor avea discuții de echipă și sesiuni de antrenament pentru a fi readuși într-o formă psihică bună. Ole are un bilanț bun împotriva lui Guardiola, dar, desigur, va fi un meci dur pentru ei, la urma urmei este vorba de City. Totuși, se descurcă bine în Premier League, urcând în clasament recent. Am speranțe pentru ei în acest weekend, trebuie să își revină după ieșirea din Liga Campionilor, iar o victorie cu Manchester City ar fi grozavă.
Pentru mine, cel mai remarcabil derby Manchester a fost atunci când Michael Owen a marcat golul câștigător în ultimul minut. A fost un gol extrem de important, a fost un mare câștig pentru noi și îmi amintesc că toată lumea a luat-o razna. Doare să fii bătut în ultimul minut, dar când se întâmplă într-un derby doare și mai mult. A fost un sentiment grozav, deoarece Craig Bellamy tocmai înscrisese un gol minunat pentru Manchester City și părea că va fi o remiză, dar Manchester United nu a renunțat niciodată. Derby-ul Manchester nu a fost niciodată atât de important precum astăzi. Acum City este o echipă mult mai mare, cu jucători mai buni și cu un buget mai mare. Pe atunci, când jucam, da, era încă un derby, dar știam că avem jucători mai buni și cu puțină concentrare vom câștiga jocul. Uneori am câștigat, alteori nu, dar am știut întotdeauna că suntem echipa mai bună", a explicat Berbatov.

Tottenham continuă în direcția corectă

"Spurs merge din bine în mai bine, iar victoria împotriva lui Arsenal a fost de neprețuit. Echipa a arătat autoritate în joc, jucătorii au arătat că sunt aici pentru a se lupta în acest sezon și pentru a face ceva special, cum ar fi câștigarea Premier League. Desigur, este încă prea devreme pentru a vorbi despre asta, dar pun pariu că asta este în mintea lor acum. Când îți învingi rivalii într-un derby, te încarci cu mai multă încredere și atâta timp cât continuă să strângă puncte pe tabel și să stea departe de echipele care îi urmăresc, încrederea lor va deveni mai mare și singura întrebare este dacă pot rezista presiunii și așteptărilor care vin odată cu a fi în vârful clasamentului. Am fost acolo, în vârf, unde existau presiune și așteptări. Întotdeauna ajută să ai multe discuții între jucători, antrenor, și staff. De asemenea, trebuie să te gândești și să te pregătești mental, știind că vin meciuri dificile și că probabil că vei pierde puncte la un moment dat. Chiar dacă acest lucru se întâmplă, trebuie să te pregătești să revii și să rămâi puternic. Uneori, cu siguranță este vorba și de noroc. Este o combinație de factori care te fac campion, nu-ți dai seama că faci lucrurile corect până nu se termină și te uiți în urmă, dar este o combinație de lucruri diferite pe care trebuie să le faci pentru a te asigura că trofeul este al tău la sfârșitul sezonului", a concluzionat fostul mare atacant.
https://i.eurosport.com/2020/12/09/2952300.jpg
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
IERI LA 07:06
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59