Duminică, de la ora 18:30, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player, se dă bătălia pentru Anglia. Primele două clasate sunt față în față într-o dispută așteptată de toți cu sufletul la gură.
Partida nu e decisivă pentru titlu, în contextul în care abia se ajunge la jumătatea sezonului, dar poate arăta o direcție clară pentru obiectivele formațiilor în actuala stagiune. Jamie Carragher, legendarul fundaș al lui Liverpool, e de părere că un succes pe Anfield ar putea să îi dea aripi lui United. "Diavolii" au jucat extrem de solid în acest sezon, însă până acum nimeni nu a vorbit cu adevărat despre primul titlu post-Ferguson. Însă un succes în fieful marii rivale poate însemna mult mai mult decât cele 3 puncte puse în joc.
"Este o partidă mai importantă pentru Liverpool, presiunea e pe ei. Dacă United va reuși să se impună, vor câștiga mult în plan moral și vor ajunge să creadă cu tărie că pot câștiga Premier League. Cred că oamenii încă nu o văd pe United o candidată foarte serioasă la campionat, dar acest lucru se poate schimba cu o victorie pe Anfield. Un astfel de succes va trimite o undă de șoc către tot Premier League", a spus Carragher, la Sky Sports.
Premier League
Liverpool are viitorul asigurat! Un puști de 16 ani, integralist pentru "cormorani" în Cupa Ligii
ACUM 3 MINUTE

Carragher: "Liverpool trebuie să o pună la colț pe Manchester United"

Totuși, fostul mare apărător al campioanei Angliei are încredere necondiționată în Klopp și băieții săi și crede că echipa sa de suflet va putea să se impună. Un succes al "cormoranilor" nu doar că ar aduce echipa din nou pe primul loc în clasament, dar ar însemna și o lovitură puternică în moralul jucătorilor lui Solskjaer.
"Liverpool trebuie să arate că e campioana, e echipa mai bună. Dacă se vor impune, "cormoranii" o vor pune la colț pe Manchester United, nu cred că jucătorii lui Solskjaer vor mai crede că titlul e posibil", a mai spus Carragher.
Manchester United s-a impus o singură dată în ultimele 11 partide directe cu Liverpool, indiferent de competiție (martie 2018, scor 2-1). În meciurile mari, "diavolii" au jucat ireproșabil pe contra-atac, în special City fiind principala "victimă" a acestei strategii a lui Solskjaer. Chiar și așa, Carragher anticipează o partidă în care posesia să fie la Liverpool, care să își creeze suficiente ocazii de gol și să înscrie, astfel încât să nu fie forțată să riște foarte mult și să se descopere, pentru a permite jucătorilor rapizi ca Rashford și Martial să își pună în valoare viteza.
"Nu cred că Liverpool va fi surprinsă de contra-atacurile tăioase ale lui United, așa cum s-a întâmplat cu City, spre exemplu, în ultimele partide. E adevărat, Klopp are probleme în zona centrală a apărării, mai ales dacă nu îl recuperează pe Matip, dar având în vedere recordul avut de Liverpool pe teren propriu și cât de dominantă a fost echipa pe Anfield, mă aștept să își demonstreze superioritatea", a concluzionat fostul mare apărător al lui Liverpool.
Liverpool - Manchester United se joacă duminică, de la ora 18:30, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Nici Van Dijk, nici Ruben Dias. Rio Ferdinand a numit cel mai bun fundaș central din Premier League
IERI LA 06:38
Premier League
Jurgen Klopp, scrisoare emoționantă către un fan al lui Liverpool care suferă de o boală gravă
IERI LA 18:50