Jurgen Klopp a făcut în finalul lui 2020, când Liverpool încă se lupta la titlu, o serie de declarații contondente la adresa centralilor din Premier League, care ar fi sprijinit-o pe United. "Au mai multe penaltyuri în doi ani decât noi în 5", spunea la momentul respectiv germanul.
De atunci, rata loviturilor de pedeapsă primite de echipa lui Solskjaer a scăzut dramatic și s-a ajuns chiar ca unele penaltyuri destul de clare să nu fie acordate. Așa s-a întâmplat și azi, la un henț în careu al lui Hudson Odoi. VAR-ul a oprit faza și i-a transmis lui Attwell că e cazul să revadă posibila infracțiune, însă acesta nu a indicat punctul cu var. Luke Shaw a dezvăluit ce i-a spus arbitrul ulterior lui Maguire, care era convins că oaspeții vor primi penalty după analiza video.
"Eu nu am văzut faza bine. Nu știu de ce au mai oprit faza dacă nu au dat penalty, pentru că atacam. Arbitrul i-a zis lui Maguire că dacă ne dă penalty toată media o să îl critice. I-a fost frică. Nu știu sigur dacă a fost penalty, pentru că nu am văzut ce s-a întâmplat, dar de ce ne mai oprești atacul să verifici, se creează confuzie. Am crezut că vom primi lovitură de la 11 metri", a spus Shaw, la microfonul Sky Sports.
Premier League
Englezii dezvăluie tensiuni mari în vestiarul lui United! Ronaldo, "la cuțite" cu un star din echipă
ACUM O ORĂ

Chelsea - Manchester United 0-0 | Shaw își ia adio de la titlu

În ceea ce privește meciul propriu-zis, Shaw crede că egalul e echitabil, însă a recunoscut că punctul obținut nu o ajută la nimic pe United. Titlul e ca și pierdut, în contextul în care City merge ceas, bifând a 20-a victorie la rând în toate competițiile.
"A fost un meci echilibrat, între două echipe de valori apropiate. Ei au avut o posesie mai bună, dar știam că se va întâmpla așa. Au ținut bine de minge, dar ne-am apărat perfect. Din păcate, nu ne-am creat prea multe șanse azi. Suntem dezamăgiți din punctul ăsta de vedere. Voiam să câștigăm, pentru că diferența față de City devine prea mare. Chiar dacă știm că titlul e o misiune grea, încă speram, am vrut să luptăm până la capăt", a mai spus fundașul stânga.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Rio Ferdinand, necruțător cu Solskjaer și jucătorii lui United, după eșecul usturător cu Liverpool
ACUM 2 ORE
Premier League
Imagine de coșmar pentru Solskjaer! Ronaldo l-a criticat chiar pe teren pentru tactica aiuritoare
ACUM 6 ORE