Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai bun „11” al câștigătorilor Premier League în viziunea fanilor. Cea mai bună extremă stânga?

Eurosport
DeEurosport

Publicat 25/04/2021 la 09:30 GMT+3

Pentru postul de extremă stânga, au fost foarte greu de ales doar 4 jucători, deoarece de-a lungul timpului, acest post a fost ocupat de foarte mulți jucători extrem de talentați.

Articol scris de Alex Iuga
În episodul cu numărul 8 al acestui joc, vă invităm să votați cea mai bună extremă stânga care a câștigat Premier League.
Mai jos aveți cele 4 variante alese de noi pentru acest post:
Care este cea mai bună extremă stânga din istoria Premier League?

Raheem Sterling

Ajuns la 26 de ani, englezul este unul dintre cei mai buni jucători ai lui Manchester City în ultimii ani. Chiar dacă are reale probleme la finalizare, este un jucător cu o viteză extraordinară și are un dribling foarte bun în regim de viteză.
Sterling a început fotbalul în Jamaica, țara sa natală, la Alpha&Omega, iar mai apoi, la doar 9 ani a ajuns în academia celor de la QPR. La 16 ani a ajuns în academia lui Liverpool, iar la 18 ani a ajuns la prima echipă a ”Cormoranilor”. În cele 3 sezoane petrecute pe Anfield, a jucat 95 de meciuri, marcând doar de 18 ori. În 2015 s-a transferat la Manchester City, echipă la care a explodat. S-a integrat foarte repede, iar acum a ajuns al treilea căpitan al ”Cetățenilor”, după Fernandinho și de Bruyne. A jucat până acum 191 de meciuri pentru City și a marcat de 77 de ori. De asemenea este un jucător foarte important și pentru echipa națională a Angliei, pentru care a evoluat la toate grupele de juniori. La echipa mare a jucat 61 de meciuri și a marcat 14 goluri.
picture

Sterling a "rupt plasa" cu un şut "ca din tun", în partida cu Watford!

Toate trofeele din cariera sa sunt legate de Manchester City, chiar dacă nu sunt multe la număr. A câștigat o dată FA Cup, o dată supercupa Angliei, 3 Cupe ale Ligii Angliei și 2 titluri Premier League. Acest număr însă se poate mării la finele acestui sezon, Manchester City având șansa să câștige alte 3 trofee(Cupa Ligii Angliei, Premier League și UEFA Champions League).

Eden Hazard

Belgianul de 30 de ani se află într-un moment de cumpănă al carierei sale. De când a ajuns la Madrid, jocul său a avut de suferit enorm. Accidentările i-au dat bătăi de cap, el fiind mai mult pe tușă decât pe teren, iar forma acestuia e aproape inexistentă.
El a început fotbalul în Belgia la Royal Stade Brainois și la Tubize, iar mai apoi la 14 ani a intrat în academia celor de la Lille. În 2007 a debutat pentru francezi, unde a avut 5 sezoane memorabile, reușind să câștige și un titlu de campion. În 2012 s-a transferat în Premier League la Chelsea, unde din nou a impresionat înca din primul sezon. A stat 7 ani pe Stamford Bridge, iar apoi a ajuns pe Santiago Bernabeu, unde în 2 ani, a jucat doar 25 de meciuri, reușind doar 3 goluri.
Ca trofee, vitrina belgianului arată foarte foarte bine. Are o Cupă și un titlu de campion în Ligue 1 cu Lille, un titlu de campion în LaLiga cu Real Madrid, iar la Chelsea are 6 trofee(2 titluri Premier League, 1x FA Cup, o cupă a Ligii Angliei și de 2 ori Europa League).
picture

#Euroscout Yari Verschaeren poate deveni noul Hazard al Belgiei

Deși nu e deloc în formă, există zvonuri cum că Hazard se va întoarce în Premier League la finele acestui sezon. Nu s-a adaptat deloc în LaLiga, iar revenirea în Anglia pare cea mai bună soluție pentru acesta în acest moment.

Robert Pires

Născut la Reims în Franța, Pires a fost unul dintre cei mai buni jucători din istoria celor de la Arsenal. Acesta a început fotbalul la Reims, în orașul natal, iar la 19 ani a plecat la Academia celor de la Metz, unde a și debutat în fotbalul mare la 20 de ani. După 5 ani la Metz, acesta a ajuns la Marseille, unde a stat doar 2 sezoane, fiind cumpărat în 2000, de către Arsene Wenger la Arsenal. După 6 ani memorabili pe Emirates, acesta a plecat la Villarreal în Spania. După 4 ani s-a întors pentru un sezon în Premier League, la Aston Villa. În 2011 a luat 3 ani de pauză, iar la 40 de ani a revenit în fotbal, la FC Goa, în India. În 2015 s-a retras definitiv din fotbal. A jucat 537 de meciuri la echipele de club, marcând de 127 de ori, aproape jumătate dintre ele marcate pentru Arsenal. De asemenea a fost un jucător foarte important și pentru Naționala Franței, pentru care a jucat 79 de meciuri și a marcat de 14 ori.
Robert Pires și Thierry Henry au format un cuplu de temut la Arsenal
Ca trofee, nu are vitrina prea bogată, dar a câștigat trofee foarte importante. La nivel de club are o Cupă a Ligii Franței, 2x FA Cup și 2 titluri Premier League. Cu toate acestea, cele mai importante trofee din cariera sa au venit cu Echipa Națională. Acolo a câștigat de 2 ori Cupa Confederațiilor în 2001 și 2003, un Campionat European în 2000 și un Campionat Mondial în 1998.

Cristiano Ronaldo

De 5 ori desemnat Balon de Aur, Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile. Lusitanul a reușit să doboare o mulțime de recorduri, dominând fotbalul mondial de mai bine de 10 ani, alături de marele său rival, Lionel Messi. Cristiano a început fotbalul în Portugalia la Andorinha, iar la 10 ani a ajuns în Academia celor de la Nacional. La 12 ani a ajuns în Academia celor de la Sporting, echipa care l-a propulsat în fotbalul mondial. A debutat la echipa mare a lui Sporting la doar 17 ani, iar după doar un sezon a fost descoperit de Sir Alex Ferguson și adus pe Old Trafford, unde și-a făcut un nume, și de unde a reușit să câștige primul său balon de aur. A stat 6 ani la Manchester, iar apoi Florentino Perez a spart banca, și l-a adus pe Santiago Bernabeu. Acesta a făcut istorie cu Real Madrid, echipă pentru care a jucat 438 de meciuri, și a marcat de 450 ori. În 2018 a ajuns la Torino, unde din nou a doborât deja câteva recorduri, deși e departe de forma pe care o avea la Madrid. Ronaldo este uin jucător foarte important și pentru echipa națională a Portugaliei, pentru care a strâns 173 de meciuri și a marcat 103 goluri. În acest an, Cristiano a devenit cel mai bun marcator din istoria fotbalului, ajungând la 791 de goluri în carieră.
Cristiano Ronaldo a explodat la Manchester United sub comanda lui Sir Alex Ferguson
Ca trofee, pe lângă cele individuale, care mai de care mai importante, Cristiano are o mulțime de trofee și la echipele de club:
  • Sporting: Supercupa Portugaliei
  • Manchester United: 3 titluri Premier League, 1x FA Cup, 2 Cupe ale Ligii Angliei, o Supercupă a Angliei, un trofeu UEFA Champions League și un Campionat Mondial al Cluburilor.
  • Real Madrid: 2 titluri în LaLiga, 2x Copa del Rey, 2x Supercupa Spaniei, 4 trofee UEFA Champions League, 2 Supercupe ale Europei și 3 Campionate Mondiale ale Cluburilor.
  • Juventus: 2 titluri în Serie A și 2 Supercupe ale Italiei
  • Portugalia: un Campionat European în 2016, și UEFA Nations League în 2019.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo