Articol scris de Radu Florea
Fotbalul are multe componente care pot schimba dintr-o decizie destine. Unul din ele este tranferul de jucători, iar deciziile de acest gen pot aduce glorie sau pot încheia nefericit cariera unor fotbaliști uriași. Echipele din Anglia au avut mereu bani și putere pentru a cuimpăra cei mai buni fotbalilti din lume. Aici avem o listă a unor transferuri pe care cluburile din Premier League le-au rata din diverse motive. Mare perdantă esye Blackburn Rovers, care la mijlocul anilor 90 era una dintre cele mai mari echipe din Anglia, iar acum se zbate în ligile inferioare din cauza unui management defectuos.
https://i.eurosport.com/2015/05/07/1485442.jpg
Cupa Mondială FIFA
Lewandowski a dat cărțile pe față! Ce i-a spus lui Messi la finalul partidei Polonia - Argentina
IERI LA 10:56

Zinedine Zidane la Blackburn (1995)

În primăvara anului 1995 Blackburn reușea ceea ce puțini anticipau, și anume să câștige campionatul în Anglia după o pauză de 81 de ani. Patronul lui Blackburn de la acea vreme, Jack Walker, a construit o echipă care a câștigat campionatul în dauna lui Manchester United, reușind să se califice pentru prima oară în Champions League, datorită duoului din atac format din Alan Shearer și Chris Sutton și a formidabilului antrenor Kenny Dalglish. Pentru a-și întări echipa și a avea șanse să-și apere titlul câștigat în 1995, Dalglish a dorit să transfere doi internaționali francezi care jucau la acea vreme pentru Bordeaux, Zinedine Zidane și Christophe Duggary. După ce Dalglish și-a exprimat dorința de a-i transfera pe cei doi fotbaliști, Jack Walker i-a răspuns: "De ce să-l transferăm pe Zidane când îl avem pe Tim Sherwood? ". Drept urmare, transferul lui Zizou la Blackburn nu s-a materializat. Patru ani mai târziu formația engleză avea să retrogradeze în a doua ligă, pentru ca Zidane să devină unul dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile, cucerind cu Juventus, Real Madrid și naționala Franței cele mai prestigioase trofee din fotbal.
https://i.eurosport.com/2012/02/25/813451.jpg

Steven Gerrard la Chelsea (2005)

După finala UCL din 2005, finală în care Gerrard a fost eroul lui Liverpool, reușind alături de "cormorani" o revenire miraculoasă împotriva marii echipe a Milanului, pentru a câștiga prestigioasa competiție, căpitanul lui Liverpool a declarat public că se gândește să accepte oferta de transfer a lui Chelsea. După câteva săptămâni, perioadă în care fanii "cormoranilor" începuseră să ardă tricoul cu numărul 8 al lui Gerrard, căpitanul lui Liverpool s-a răzgândit, afirmând că va rămâne la echipa la care a crescut, făcând astfel imposibil de îndeplinit visul lui Mourinho de a avea cel mai bun mijloc din lume: Makelele – Lampard – Gerrard.

John Obi Mikel la Manchester United (2006)

În vara anului 2006, chiar înainte de a semna cu Chelsea, Mikel a fost foarte aproape de a ajunge la Manchester Utd., mijlocașul nigerian chiar fiind prezent la o conferință de presă la care a purtat tricoul cu numărul 21 al "diavolilor roșii".Totul a început înainte de 2006, atunci când Mikel s-a văzut nevoit să joace în Norvegia, deoarece nu putea rămâne la academia lui Chelsea din cauza problemelor cu permisul de muncă. Deși "Obi Wan", așa cum nigerianul era poreclit de Ferguson, dorea să se întoarcă la Chelsea, Andersen, patronului clubului Lyn, club pentru care Mikel evolua la acea vreme, a încercat să-l transfere pe nigerian la United. Mikel avea să declare după acea vară: " Cei din conducerea lui Lyn veneau la mine în fiecare zi, spunându-mi că trebuie să semnez cu United. Chiar am avut contractul cu Manchester în fața mea, însă Chelsea mă voia înapoi și nu aveau să renunțe așa ușor". Într-adevăr, Chelsea nu a renunțat așa ușor și în cele din urmă Mikel a revenit la clubul londonez.
https://i.eurosport.com/2009/04/30/517099.jpg

Robert Lewandowski la Blackburn (2010)

Chiar dacă în prezent Lewandowski este unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume, nu același lucru puteam spune despre polonez în 2010, pe vremea când evolua în țara natală, pentru Lech Poznan. Sam Allardyce a văzut însă potențialul mare pe care atacantul polonez îl avea și a dorit astfel să-l transfere la Blackburn în 2010. Din cauza cenușii provocate de erupția unui vulcan din Islanda, toate zborurile către Anglia au fost anulate, astfel că transferul lui Lewandowski la clubul englez a picat. Polonezul avea să ajungă ulterior la Dortmund, pentru ca în 2014 să se transfere la Bayern, club alături de care a câștigat 9 campionate, 1 Ligă a Campionilor, dar și multe alte trofee.
Cum ar fi arătat fotbalul dacă cele mai surprinzătoare transferuri s-ar fi realizat?
Dacă în cazul lui Mikel a fost surprinzătoare povestea tentativelor lui United de a-l transfera pe mijlocașul nigerian, posibilele transferuri ale lui Lewandowski, Zidane și Gerrard la Blackburn, respectiv Chelsea ar fi schimbat cu siguranță fotbalul. Blackburn ar fi avut șanse mari să-și apere titlul câștigat în 95 dacă-l aduceau pe Zidane și probabil n-ar fi retrogradat în 2012 dacă reușeau să materializeze transferul lui Lewandowski, însă pare că acești doi fotbaliști ar fi ajuns în cele din urmă la echipele mari ale Europei. În ceea ce-l privește pe Gerrard, căpitanul lui Liverpool ar fi câștigat cu siguranță titlul în Anglia cu Chelsea, însă probabil este mult mai important să rămâi pentru totdeauna în inimile fanilor decât să câștigi un campionat.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/18/3255803.png
Cupa Mondială FIFA
Messi l-a ignorat pe Lewandowski, când polonezul i-a întins mâna! Ce au declarat cei doi la final
01/12/2022 LA 05:48
Cupa Mondială FIFA
Lionel Messi a dezvăluit care e marele avantaj al Argentinei în Qatar! "E punctul forte al echipei"
30/11/2022 LA 22:13