Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea va avea un nou proprietar. Americanul Todd Boehly va plăti o sumă astronomică!

Ion Alexandru

Publicat 07/05/2022 la 08:39 GMT+3

Miliardarul american Todd Boehly a semnat acordul de cumpărare a lui Chelsea, dar acum așteaptă acordul Guvernului britanic și a comisiei de licențiere a Premier League. Boehly va plăti 4.25 miliarde pentru Chelsea, iar o parte din acești bani vor fi donați unor asociații care ajută victimele agresiunii ruse din Ucraina.

Chelsea - Liverpool 2-2, partida sezonului în Premier League. VIDEO REZUMAT

Chelsea a confirmat acordul pentru vânzarea clubului de către americanul Todd Boehly. Miliardarul este reprezentantul unui consorțiu din care mai fac parte și partenerul său la echipa de baseball LA Dodgers, Mark Walter, dar și miliardarul elvețian Hansjorg Wyss. De asemenea, din acest grup de investitori americani face parte și Clearlake Capital, un fond de investiții din California care are proprietați în 10 domenii de activitate din toată lumea.
Boehly a fost preferat unui consorțiu reprezentat de Stephen Pagliuca, un american de origine italiană care a cumpărat recent echipa din Serie A Atalanta. Un alt potențial cumpărator al lui Chelsea a fost și cel mai bogat britanic. Sir Jim Ratcliffe a depus oferta foarte târziu și Boehly a fost declarat câștigător.
Conform unui comunicat remis de către clubul Chelsea, noul patron va cumpăra cu 2,5 miliarde de lire partea lui Roman Abramovich, iar această sumă va fi direcționată către cauze umanitare legate de invazia rusă din Ucraina. Guvernul britanic va supraveghea această operațiune, după ce Abramovich s-a ales cu toate conturile înghețate din cauza prieteniei cu președintele rus Putin.
Restul de peste 1,75 miliarde de lire vor fi investiți în club. Între acestea sunt pe listă modernizarea stadiuonului Stamford Bridge, Academia clubului, dezvoltarea echipei de fete, dar și a cantonamentului de la Kingsmeadow.
Citiți și:

Chelsea este într-o situație complicată

Incertitudinea din jurul lui Chelsea durează de câteva luni, iar rezolvarea trebuie să fie imediată. Vânzarea campioanei Europei entitre este o afacere care afectează tot fotbalul mondial. Dacă trecerea lui Chelsea în proprietatea americanului Boehly nu este ratificată până la finalul lunii mai, atunci echipa nu se poate înscrie în noul sezon din Premier League și în Champions League.
picture

Chelsea - West Ham 1-0. VIDEO Rezumatul partidei de pe Stamford Bridge

Nebunia a început odată cu invazia Ucraionei de către armata rusă în finalul lunii februarie. Abramovich este unul dintre prietenii apropiați ai lui Putin și a investit în peste 17 ani o sumă care ajunge la aproape 1,6 miliarde de lire. Rusul nu-și poate recupera investiția, după ce Guvernul de la Londra i-a înghețat toate bunurile din Marea Britanie.
Ofertele pentru preluarea clubului au început să apară imediat. Printre cei interesați de preluarea lui Chelsea a fost și un grup de investitori din care făceau parte Lewis Hamilton și Serena Williams.
Până la urmă oferta de 4.25 miliarde pusă pe masă de Todd Boehly a fost cea câștigătoare.

Cine este Todd Boehly?

Miliardarul american Todd Boehly a studiat economia la Londra și este îndrăgostit de sport. Ca și proprietarul lui Liverpool John Henry, care este proprietarul lui Boston Red Socks, Boehly are în portfoliu o echipă legendară de baseball. LA Dodgers a cucerit titlul în 2020, sub conducerea lui Boehly, după 22 de ani. UN alt punct de atracție din portofoliul lui Boehly este legendara echipă de baschet LA Lakers, unde îl are sub contract pe LeBron James. Superstarul NBA este unul dintre sportivi pe care John Henry l-a convins să investească la Liverpool în cadrul Fenway Group.
Todd Boehly are 48 de ani și este unul dintre cei mai mari filoantropi din lume. Donațiile sale au depășit în ultimii 2 ani suma de 150 de milioane de dolari.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo