Manchester City s-a chinuit împotriva lui Aston Villa, într-o seară ploioasă pe Etihad. Trupa lui Guardiola a deschis în cele din urmă scorul în minutul 79, după o fază controversată care a încins spiritele în Anglia.
Emiliano Martinez, portarul lui Villa, a degajat până la centrul terenului, de unde Bernardo Silva a respins cu capul înapoi în terenul oaspeților. Mingea a ajuns apoi la Tyrone Mings. Fundașul lui Villa a preluat, dar imediat a fost deposedat de Rodri. Spaniolul s-a întors și i-a pasat lui Silva, care a sprintat spre careul lui Villa și l-a învins pe Martinez cu un șut la colțul lung.

Fază controversată în Manchester City - Aston Villa 2-0

Liga Campionilor UEFA
Bayern, cel mai bun start din istorie în Champions League. Cum arată cotele la câștigarea trofeului
ACUM 10 ORE
Golul a fost validat, iar jucătorii lui Aston Villa și managerul Dean Smith au răbufnit. Oaspeții au acuzat faptul că Rodri se afla clar în poziție de offside, la 10 metri în spatele liniei de fund a oaspeților, atunci când Silva a respins mingea. În cele din urmă, golul a fost validat.
Specialiștii din Anglia au oferit imediat argumentul pentru care golul lui Silva ar fi trebuit să fie anulat, pe baza regulamentului: "un jucător aflat inițial în poziție de offside (n.r. - în acest caz, Rodri), care primește mingea de la un adversar aflat în mod deliberat în posesia mingii (n.r. - Mings), nu poate beneficia de vreun avantaj. Singura excepție apare în cazul în care vorbim despre o respingere în mod deliberat.
Un jucător care se află în poziție de offside în momentul în care mingea este jucată sau atinsă de un coechipier este penalizat dacă deposedează un adversar sau recurge la o acțiune prin care influențează abilitatea adversarului de a juca mingea."
Ținând cont de regulament, este clar că arbitrii au considerat că Mings a pierdut controlul mingii atunci când Rodri a intervenit. Din acest motiv, poziția jucătorului lui City a fost resetată.

City - Aston Villa 2-0 | Trupa lui Guardiola a deschis scorul după o fază controversată

Premier League
Bruce e istorie pentru Newcastle! Zidane a fost momit cu un salariu dublu față de cât lua la Real
IERI LA 10:28
Fotbal
Haller, eroul neașteptat care domină Champions League. Cifre ireale în 2021 pentru vârful lui Ajax
IERI LA 06:38