Manchester City s-a chinuit împotriva lui Aston Villa, într-o seară ploioasă pe Etihad. Trupa lui Guardiola a deschis în cele din urmă scorul în minutul 79, după o fază controversată care a încins spiritele în Anglia.
Emiliano Martinez, portarul lui Villa, a degajat până la centrul terenului, de unde Bernardo Silva a respins cu capul înapoi în terenul oaspeților. Mingea a ajuns apoi la Tyrone Mings. Fundașul lui Villa a preluat, dar imediat a fost deposedat de Rodri. Spaniolul s-a întors și i-a pasat lui Silva, care a sprintat spre careul lui Villa și l-a învins pe Martinez cu un șut la colțul lung.

Fază controversată în Manchester City - Aston Villa 2-0

Premier League
Premier League a anunțat datele de disputare a 5 restanțe! Când va avea loc derby-ul Arsenal - City
28/11/2022 LA 18:52
Golul a fost validat, iar jucătorii lui Aston Villa și managerul Dean Smith au răbufnit. Oaspeții au acuzat faptul că Rodri se afla clar în poziție de offside, la 10 metri în spatele liniei de fund a oaspeților, atunci când Silva a respins mingea. În cele din urmă, golul a fost validat.
Specialiștii din Anglia au oferit imediat argumentul pentru care golul lui Silva ar fi trebuit să fie anulat, pe baza regulamentului: "un jucător aflat inițial în poziție de offside (n.r. - în acest caz, Rodri), care primește mingea de la un adversar aflat în mod deliberat în posesia mingii (n.r. - Mings), nu poate beneficia de vreun avantaj. Singura excepție apare în cazul în care vorbim despre o respingere în mod deliberat.
Un jucător care se află în poziție de offside în momentul în care mingea este jucată sau atinsă de un coechipier este penalizat dacă deposedează un adversar sau recurge la o acțiune prin care influențează abilitatea adversarului de a juca mingea."
Ținând cont de regulament, este clar că arbitrii au considerat că Mings a pierdut controlul mingii atunci când Rodri a intervenit. Din acest motiv, poziția jucătorului lui City a fost resetată.

City - Aston Villa 2-0 | Trupa lui Guardiola a deschis scorul după o fază controversată

Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
27/11/2022 LA 12:08
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33