Partida de pe Etihad a început furtunos, cu o fază care a creat polemici. Liverpool a deschis scorul în derbyul cu City prin Salah, care a convertit un penalty acordat de arbitru după un fault al lui Walker la Mane. La faza premergătoare, Sterling ceruse un fault și implicit 11 metri. Reluările au demonstrat că infracțiunea, dacă a fost, nu s-a produs în careu. Cert e că jucătorii gazdă au protestat, însă VAR-ul nu a intervenit.

City a cerut penalty, pe contră Liverpool a primit lovitură de la 11 metri

City și-a revenit din pumni și a făcut o partidă destul de bună, iar egalarea a venit a lui Gabriel Jesus. Brazilianul a revenit după accidentarea suferită şi a demonstrat că rămâne un fotbalist de clasă. Sud-americanul a egalat-o pe Liverpool, după o preluare de mare jucător, în urma unei pase a lui De Bruyne.
Premier League
Pep Guardiola, record istoric la derby-ul Chelsea - Manchester City
ACUM 13 ORE

Jesus, preluarea sezonului înainte de a înscrie în poarta lui Liverpool

"Cetățenii" chiar au avut ocazia să intre la cabine în avantaj, după ce VAR-ul a văzut un henț în careu la Joe Gomez, însă De Bruyne nu și-a stăpânit nervii și a ratat.
Din octombrie 2018 nu a mai fost tras un penalty în Premier League pe lângă poartă. Atunci, tot un jucător al lui City rata (Mahrez) și tot într-o partidă cu Liverpool.
City - Liverpool 1-1 | Repriză secundă mai puțin spectaculoasă
În a doua repriză, cele două formații nu au mai jucat cu garda jos, părând mai preocupate să nu fie învinse.
Gabriel Jesus a fost autorul marii ratări a reprizei, probabil, însă per total partida nu a fost la fel de ritmată ca în prima parte.
De notat accidentarea lui Alexander Arnold, după un duel cu Sterling, însă fundașul dreapta nu pare să fi suferit o lovitură care să îl scoată din circuit prea mult timp.
Firmino, jucătorul pe care Klopp îl apreciază atât de mult, a făcut din nou un meci slab. El nu a reușit să tragă vreun șut pe poartă pentru al 4-lea meci în acest sezon. Atacantul brazilian nu a reușit nici măcar să creeze o ocazie pentru "cormorani", iar cei care susțin că Jota ar trebui să fie titularizat în locul lui par să aibă dreptate.
Ca urmare a acestui rezultat, Liverpool ratează șansa să se păstreze lider în Premier League, având acum cu un punct mai puțin decât Leicester. De partea cealaltă, City e abia pe 11, dar are un meci mai puțin disputat.
Premier League
Decizia luată de șefii lui United, după ce Solskjaer a pierdut 3 din ultimele 4 meciuri
ACUM 13 ORE
Premier League
Pep Guardiola, după Chelsea - Man City: "Am jucat în felul în care am vrut eu". Reacția lui Tuchel
ACUM 14 ORE