Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

City - Liverpool 1-1, în derbyul etapei din Premier League. De Bruyne a ratat un penalty

Cristian Mihală

Actualizat 08/11/2020 la 20:10 GMT+2

Manchester City și Liverpool au terminat la egalitate, scor 1-1, în derbyul etapei din Premier League.

Mohamed Salah vs. Joao Cancelo în City - Liverpool 1-1

Credit imagine: Getty Images

Partida de pe Etihad a început furtunos, cu o fază care a creat polemici. Liverpool a deschis scorul în derbyul cu City prin Salah, care a convertit un penalty acordat de arbitru după un fault al lui Walker la Mane. La faza premergătoare, Sterling ceruse un fault și implicit 11 metri. Reluările au demonstrat că infracțiunea, dacă a fost, nu s-a produs în careu. Cert e că jucătorii gazdă au protestat, însă VAR-ul nu a intervenit.
picture

City a cerut penalty, pe contră Liverpool a primit lovitură de la 11 metri

City și-a revenit din pumni și a făcut o partidă destul de bună, iar egalarea a venit a lui Gabriel Jesus. Brazilianul a revenit după accidentarea suferită şi a demonstrat că rămâne un fotbalist de clasă. Sud-americanul a egalat-o pe Liverpool, după o preluare de mare jucător, în urma unei pase a lui De Bruyne.
picture

Jesus, preluarea sezonului înainte de a înscrie în poarta lui Liverpool

"Cetățenii" chiar au avut ocazia să intre la cabine în avantaj, după ce VAR-ul a văzut un henț în careu la Joe Gomez, însă De Bruyne nu și-a stăpânit nervii și a ratat.
Din octombrie 2018 nu a mai fost tras un penalty în Premier League pe lângă poartă. Atunci, tot un jucător al lui City rata (Mahrez) și tot într-o partidă cu Liverpool.
City - Liverpool 1-1 | Repriză secundă mai puțin spectaculoasă
În a doua repriză, cele două formații nu au mai jucat cu garda jos, părând mai preocupate să nu fie învinse.
Gabriel Jesus a fost autorul marii ratări a reprizei, probabil, însă per total partida nu a fost la fel de ritmată ca în prima parte.
De notat accidentarea lui Alexander Arnold, după un duel cu Sterling, însă fundașul dreapta nu pare să fi suferit o lovitură care să îl scoată din circuit prea mult timp.
Firmino, jucătorul pe care Klopp îl apreciază atât de mult, a făcut din nou un meci slab. El nu a reușit să tragă vreun șut pe poartă pentru al 4-lea meci în acest sezon. Atacantul brazilian nu a reușit nici măcar să creeze o ocazie pentru "cormorani", iar cei care susțin că Jota ar trebui să fie titularizat în locul lui par să aibă dreptate.
Ca urmare a acestui rezultat, Liverpool ratează șansa să se păstreze lider în Premier League, având acum cu un punct mai puțin decât Leicester. De partea cealaltă, City e abia pe 11, dar are un meci mai puțin disputat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo