Florin Andone a învățat fotbalul în Spania și s-a simțit excelent la Cordoba și Deportivo La Coruna. Atacantul român de 28 de ani n-a avut aceleași evoluții apreciate la Brighton, iar după o accidentare gravă revenirea sa în Premier League ține de opțiunile managerului Potter.
Andone a revenit de câteva luni la antrenamente, dar Brighton nu-l consideră o prioritate în acest moment. Graham Potter știe că Florin Andone n-a mai jucat de 2 ani în Premier League (ultima apariție a fost în august 2019, când a fost eliminat cu Southampton) și nu vrea să forțeze revenirea.
”Mă bucur că Florin este apt de joc. Vine după o absență îndelungată, a avut o accidentare urâtă la genunchi. Acum voi vedea câte minute pot să-i acord pe teren. S-a antrenat, arată bine, este în lot, singura incertitudine este cât ar putea rezista la revenirea în Premier League”, a spus Graham Potter, la conferința de presă dinaintea meciului din deplasare cu Burnley.
Liga
Un jucător de la Barcelona îi ia locul lui Florin Andone la Cadiz! La cine renunță Xavi
24/12/2021 LA 16:49
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199160.png

Florin Andone, dorit de Cadiz în La Liga

Florin Andone n-a mai jucat de mult la nivel înalt, dar cota sa în Spania este, în continuare, foarte bună. Locul 12 în ultimul sezon din La Liga, Cadiz este interesată de serviciile atacantului român. În această vară și Mallorca și-a exprimat intenția de a-l împrumuta, dar echipa revenită în prima ligă spaniolă s-a speriat de prențiile salariale ale românilui. Florin Andone are contract pentru încă 2 sezoane cu Brighton și câștigă în Anglia peste 2,5 milioane de euro pe an.
Cotidianul catalan Mondo Deportivo scrie că Andone este încântat de o revenire în La Liga.
Liga
Florin Andone, OUT de la Cadiz! Anunțul oficial al spaniolilor și unde poate ajunge fotbalistul
23/12/2021 LA 08:32
Liga
Florin Andone, OUT din lotul lui Cadiz! Antrenorul Alvaro Cervera, furios pe internaționalul român
03/10/2021 LA 10:56