Dacă cele mai multe dintre campionatele mari din Europa permit folosirea a 5 schimbări, Premier League a revenit la 3 modificări permise de-a lungul unui meci.
Acest lucru e un non-sens, crede Guardiola, care a explicat la finalul partidei cu Liverpool, scor 1-1, că a vorbit pe larg cu Klopp despre nevoia de schimbare. Nu doar că apar în continuare cazuri de COVID-19, care dau suficient peste cap planurile tehnicienilor, dar aceștia sunt forțați să își expună jucătorii. Se joacă într-un ritm infernal, pentru a se compensa faptul că stagiunea a început mai târziu, astfel că mulți dintre fotbaliști sunt forțați să evolueze mult peste limita lor fizică. "Ați văzut ce a pățit Trent azi", a spus Guardiola după meci, făcând referire la accidentarea lui Alexander Arnold.
"Nu am vorbit cu Jurgen despre rezultat, la final, nici despre meci. Am vorbit despre nevoia celor 5 schimbări într-un meci. Peste tot în lume se procedează așa, dar noi suntem mai speciali. Pur și simplu nu ne protejăm jucătorii, e un dezastru. Trebuie să luptăm și să luptă pentru ceva ce e absolut firesc", a mărturisit Guardiola la final.
Premier League
Decizia uriașă luată de Manchester City după hat-trick-ul reușit de Haaland în derby-ul cu United
IERI LA 19:05

City - Liverpool 1-1 | Guardiola: "Sunt mai fericit ca niciodată de parcursul nostru"

Referitor la meci, Pep Guardiola e mulțumit de un singur lucru: că echipa sa nu a pierdut. Ibericul a ținut să laude seria bună a lui City, care, deși e abia pe 10, a rămas aproape de primele clasate, în ciuda absențelor numeroase din acest start de sezon.
În schimb, pe Pep l-a nemulțumit faptul că echipa sa a acordat adversarei din nou un penalty, la o fază banală.
"Diferența azi a fost făcută de faptul că ei au avut un penalty și au înscris, în timp ce noi l-am ratat. Am oferit adversarilor în acest sezon 3 penaltyuri, poate că e timpul să învățăm să nu mai oferim astfel de oportunități. Dar, per total, sunt mai fericit ca niciodată de parcursul nostru. Am jucat 12 partide în acest sezon, în toate competițiile și am pierdut o singură dată (n.r. cu Leicester, pe teren propriu)", a mai spus Pep.
Marele câștig al lui City e revenirea lui Gabriel Jesus. Acesta nu doar că a marcat un gol extrem de important, după o preluare fantastică, dar s-a prezentat la un nivel fizic incredibil, având în vedere că venea după o lungă perioadă de inactivitate.
"Gabriel a fost incredibil. Nu mă așteptam să reziste 90 de minute, dar a făcut-o. E foarte puternic din punct de vedere fizic, are ritm de competiție chiar dacă nu a jucat. Ne-a ajutat enorm, a marcat un gol fantastic și a avut o evoluție foarte bună, per ansamblu", a concluzionat Guardiola.

Jesus, preluarea sezonului înainte de a înscrie în poarta lui Liverpool

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Haaland, cu un pas în spatele lui Messi! Guardiola a explicat detaliul care face diferența
IERI LA 13:58
Premier League
City - United 6-3 | Sănmărtean a observat un detaliu care le-a scăpat tuturor, după partida magică
03/10/2022 LA 08:09