Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ion Alexandru vă prezintă echipa etapei a 13-a din Premier League

Ion Alexandru

Publicat 29/11/2021 la 10:43 GMT+2

Ion Alexandru a selectat cel mai bun 11 al etapei care tocmai s-a încheiat din Premier League. 3 echipe s-au grupat în fruntea clasamentului în doar 2 puncte.

Mohamed Salah și Sadio Mane au fost extraordinari în partida Liverpool - Southampton 4-0

Credit imagine: Getty Images

Portar

David De Gea (Manchester United)
Chelsea a rămas fără victorie în ultimele 8 meciuri cu Manchester United! Asta și pentru că De Gea a început meciul de pe Stamford Bridge cu 2 mingi apărate fantastic în primele minute. Spaniolul pare să fie singurul care știe ce face în defensiva lui Manchester United. Rămâne de văzut ce va face Rangnick, dar un lucru este singur: De Gea merită banderola de căpitan mai mult decât Maguire! Datorită împortanței punctului obținut pe Stamford Bridge, De Gea a câștigat lupta pentru un loc în echipa etapei cu Sa, portarul portughez care a salvat un punct pentrru Wolves în deplasarea de la Norwich.
picture

Chelsea – Man United 1-1. Sancho și Jorginho au marcat în derby-ul etapei a 13-a din Premier League

Fundași

Takehiro Tomiyasu (Arsenal)
Japonezul "Tomi" este un transfer reușit! Arsenal și-a echilibrat defensivă șubredă și prin evoluțiile bune ale fotbalistului transferat de la Bologna. Tomiyasu poate juca fundaș dreapta, dar și central. O pasă de gol cu Newcastle, dar și o evoluție sigură în apărare în fața lui Saint-Maximin i-au adus japonezului multă admirație din partea fanilor.
Puteți citi și:
Antonio Rudiger (Chelsea)
După "Tomi", vorbim și despre "Toni". Rudiger demonstrează că este mai mult decât un fundaș central. Sun comanda conaționalului Tuchel, neamțul a devenit unul dintre cei mai buni jucători din Premier League. Rudiger iubește meciurile cu miză și se concentrează foarte bine. Problema lui Chelsea a fost ofensivă. În ultimele 2 meciuri de acasă, băieții lui Tuchel au atins mingea de 100 de ori în careu advers. Chiar și așa, Chelsea a dat doar 2 goluri și nu au câștigat nici cu Burnley și nici cu Manchester United.
Virgil Van Dijk (Liverpool)
Olandezul este o piesă foarte importantă pentru angrenajul defensiv al lui Klopp. Van Dijk reușește să și marcheze, așa cum a făcut-o cu Southampton. Fundașul lui Liverpool are 11 goluri de la sosirea pe Anfield. 6 dintre ele sunt din pasele lui Trent Alexander-Arnold, fundașul care are cele mai multe "assisturi" în ultimele 3 sezoane.
picture

Liverpool – Southampton 4-0. Van Dijk marchează și el în fața sfinților pe Anfield

Mijlocași

Bukayo Saka (Arsenal)
Creșterea lui Saka merge conform planului la Arsenal. Puștiul englez a marcat superb cu Newcastle și a fost omul meciului. Saka a devenit o adevărată sperietoare pentru Newcastle! În ultimele 3 meciuri direct, Saka a dat gol și pasă de gol!
picture

Arsenal – Newcastle 2-0 | Saka și Martinelli au marcat pentru tunari în etapa 13 din Premier League

Thiago Alcantara (Liverpool)
De când îl așteptăm pe Thiago să strălucească la Liverpool?! Spaniolul cu sânge brazilian are nevoie de un mijlocaș lângă el care să măture totul. Astfel, Thiago poate să-și pună în valoare calitățile incontestabile. Cu Southampton, mijlocașul crescut de Barcelona a arătat excelent și Liverpool a ajuns la 39 de goluri în 13 etape. Niciodată în era Premier League, "cormoranii" nu au marcat atât de mult în prima treime a campionatului.
Citești și:
James Maddison (Leicester)
Prestație de gală împotriva lui Watford. Londonezii veneau după un succes răsunător cu Manchester United, dar nu au făcut față avalanșei coordonate de Maddison. Mijlocașul englez nu a fost între oamenii duși la gloria supremă de către Ranieri, dar a fost devastator împotriva eroului local. Maddison a dat gol și pasă de gol pentru prima dată în 111 meciuri în Premier League.
picture

Leicester - Watford 4-2. Trupa lui Rodgers, victorie pe teren propriu într-un thriller cu 6 goluri

John McGinn(Aston Villa)
McGinn nu va fi niciodată Gerrard! Scoțianul este însă o piesă foarte importantă prin care nouă echipă a lui Gerrard își obține punctele care îi asigură liniștea. McGinn a marcat în succesul neașteptat de pe Selhurst Park, unde Aston Villa a învins cu 2-1 pe Crystal Palace. Scoțianul are deja 3 goluri în acest sezon!

Atacanți

Mohamed Salah și Sadio Mane (Liverpool)
Diogo Jota a dat 2 goluri, dar show-ul cu Southampton a fost condus de Salah și Mane. Egipteanul a fost din nou magistral, în timp ce senegalezul a fost la cel mai înalt nivel. Salah a ajuns la 17 goluri și 8 pase de gol în toate competițiile! Mane, în schimb, a fost pe tot terenul. Poziționarea senegalezului este derutanta pentru adversari și de aceea pericolul poate veni de oriunde. Plecarea celor doi atacanți la Cupa Africii este marea provocare pentru Klopp în acest sezon.
picture

Liverpool – Southampton 4-0. Jota, Thiago și Van Dijk au făcut instrucție cu "sfinții" pe Anfield

Jamie Vardy (Leicester)
Vardy este FABULOS! Atacantul lui Leicester a egalat recordul lui Ian Wright, 93 de goluri după împlinirea vârstei de 30 de ani. Parteneriatul Maddison-Vardy poate fi cheia succesului pentru Rodgers la Leicester. Doar Kane (108) și Salah (106) au marcat mai mult decât Vardy începând din ianuarie 2017.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Ion Alexandru vă prezintă echipa etapei a 13-a din Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo