Portar

Hugo Lloris (Tottenham)
Francezul Lloris a fost singurul portar din această etapă care nu a luat gol, deși a avut 6 șuturi pe poartă. Cu Buni Espirito Santo le bancă, Tottenham și-a regăsit echilibrul. Fără superstarul Harry Kane, care a revenit șovăielnic abia în ultimele 20 de minute de pe Molineux, Spurs au adunat deja 6 puncte după 2 etape foarte complicate. Hugo Lloris nu a mai luat gol de pe Arena Națională, adică de la eliminarea dramatică a Franței dea Euro.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22

Fundași

Trent Alexander-Arnold (Liverpool)
Alexander-Arnold a revenit în forță, așa cum a făcut-o și Liverpool în acest debut de sezon. Ajutat să regleze randamentul defensiv de Van Dijk, Alexander-Arnold este foarte eficient pe faza de atac. Englezul a ajunsa 9 pase de gol date lui Sadio Mâne și senegalezul a marcat în victoria fără dubii cu Burnley.

Sadio Mane a dublat avantajul lui Liverpool contra lui Burnley, după o pasă superbă a lui Arnold

Cesar Azpilicueta (Chelsea)
"Thiago Silva va fi liderul defensivei lui Chelsea" Nu! Chelsea are deja un lider și numele lui este Azpilicueta. Evoluția sa din derbyul londonez câștigat cu Arsenal a fost excelentă. Spaniolul a ajuns la o maturitate deosebită, iar Tuchel a simțit minunat calitățile sale de catalizator al energiilor din cadrul lotului.
Shane Duffy (Brighton)
Revenit de la Celtic unde era rezervă, Duffy este înlocuitorul natural al lui Ben White în centrul defensivei lui Brighton. Irlandezul se completează perfect cu Dunk, iar acest parteneriat de succes reprezintă unul dintre punctele forte ale revoluției lui Potter. Brighton are maxim de puncte după primele 2 runde! De la începutul sezonului 2028-2019, Duffy are 7 goluri. Dintre fundașii centrali din Premier League, doar Van Dijk și Dunk au marcat mai mult!
Reece James (Chelsea)
Da, da, știu că James este fundaș dreapta și că în acest meci a jucat aripă, dar i-am găsit un loc aici tocmai pentru contribuția lui substanțială la victoria clară a lui Chelsea în fața lui Arsenal. Dacă ar fi fost un meci de box, Arteta ar fi trebuit să arunce prosopul la 2-0 și aici s-au ajuns printr-un gol și o pasă de gol a lui Reece James. Englezul este încă o soluție de lux pentru această echipă care arată din ce în ce mai bine.

Rezumatul partidei Arsenal - Chelsea, câștigată cu 2-0 de formația lui Tuchel

Mijlocași

Yves Bissouma (Brighton)
Graham Potter face multe lucruri remarcabile la Brighton! Jocul este frumos, rezultatele sunt din ce în ce mai bune, iar creșterea jucătorilor este evidentă. Bissouma este o certitudine și cluburile mari sunt deja în alertă, iar prețul a crescut exponențial. Pasa de gol dea reușita de 2-0 cu Watford este că o carte de vizită pentru stilul de joc al lui Bissouma. Mijlocașul de 24 de ani din Mali este viitorul produs de export al lui Brighton, iar prețul va doborâ recordul de transfer al clubului stabilit de Ben White în această vară, 58 de milioane de euro.

Rezumatul partidei Brighton - Watford 2-0

Jordan Henderson (Liverpool)
Henderson a revenit și joacă, în sfârșit, pe poziția lui obișnuită de mijlocaș central. Viziunea de joc a căpitanului de la Liverpool este un punct forte pe care "cormoranii" lui Klopp nu s-au putut baza în mare parte a sezonului precedent. Henderson a făcut un meci excelent cu Burnley și a fost doar o încălzire pentru ce va urma în etapa viitoare. Pe Anfield, vine campioana Europei Chelsea!

Rezumatul partidei Liverpool 2-0 Burnley

Said Benrahma (West Ham)
David Moyes a construit cu migală un prim 11 la West Ham și Benrahma s-a dovedit o soluție minunată pentru un atac care avea probleme la creație. Londonezii sunt într-o creștere continuă, iar victoriile din amicale (6-2 cu Celtic și 2-0 cu Atalanta) au fost doar preludiul unui debut de sezon exploziv. Benrahma a dat gol și pasă de gol în ambele succese al lui West Ham, 4-2 la Newcastle și 4-1 cu Leicester. Cine ar fi crezut că echipa lui Moyes va avea cele mai multe goluri marcate în Premier League pe 24 august?

West Ham - Leciester 2-0. Benrahma dublează avantajul pentru ciocănari în minutul 56

Atacanți

Gabriel Jesus (Manchester City)
Am auzit de multe în ultimele săptămâni că brazilianul Jesus este ultimul vârf de careu rămas în lotul lui Manchester City. Uite că Pep Guardiola l-a folosit de banda dreaptă și a fost devastator pentru defensiva visătoare a lui Norwich. Gabriel Jesus are o tehnică excelentă, iar pasele sale din acest meci au dovedit că are și o viziune deosebită. Campionii caută soluții pentru a-l aduce pe Kane, iar Jesus ar putea avea încă o soluție de centrare în fața porților adverse.

Rezumatul partidei Manchester City - Norwich, câștigată categoric de echipa lui Guardiola

Michail Antonio (West Ham)
Are 31 de ani și trăiește cea mai bună perioadă a carierei. Antonio este atacantul perfect pentru stilul lui Moyes, iar West Ham joacă după chipul și asemănarea acestui atacant. Englezul cu rădăcini jamaicane este agresiv, imprevizibil și inspirat. Cu aceste 3 calități, Antonio a urcat-o pe West Ham pe primul loc și este liderul marcatorilor din Premier League. Remarcabil este că Antonio are 6 goluri în ultimele 5 meciuri!

West Ham - Leicester 4-1. Golurile înscrise de Fornals, Benrahma, Antonio și Tielemans

Romelu Lukaku (Chelsea)
Revenirea lui Lukaku în Premier League nu a surprins pe nimeni. Belgianul este că o tornadă, iar fundașii adverși au nevoie de mult curaj pentru a-și sta în cale. "Boys against Men" este o expresie a englezilor care se traduce "Puști împotriva bărbaților". Așa a arătat Arsenal - Chelsea 0-2, mai ales datorită unui Lukaku fantastic.

Lukaku is back! Vârful a avut nevoie de doar 15 minute pentru a înscrie contra lui Arsenal

Revenit după 2 ani magici la Inter, Lukaku a avut nevoie de un sfert de oră pentru primul gol al carierei în tricoul lui Chelsea, în Premier League. Prin acest gol cu numărul 114 în Anglia, belgianul l-a depășit le legendarul Ian Wright.
https://i.eurosport.com/2021/08/24/3206185.jpg
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50