Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ion Alexandru vă prezintă echipa etapei a 38-a din Premier League

Ion Alexandru

Publicat 24/05/2021 la 12:00 GMT+3

Ion Alexandru a selectat cei mai buni jucători din etapa de Premier League care tocmai s-a încheiat. 31 de goluri s-au marcat în ultima etapă din acest sezon!

Gareth Bale a păstrat-o pe Tottenham în cupele europene, după o dublă împotriva lui Leicester

Credit imagine: Getty Images

Portar

Emi Martinez (Aston Villa)
Evoluție entuziasmantă pe tot parcursul sezonului pentru Martinez, iar ultimul meci a fost o nouă demonstrație că este unul dintre cei mai buni portari din Premier League. Cu Chelsea, argentinianul a blocat 7 șuturi pe poartă și Aston Villa a finalizat acest campionat cu un succes de palmares. Martinez a stat în umbra altor portari la Arsenal timp de un deceniu, dar în ultimul an a arătat tuturor ce poate!

Fundași

Callum Chambers (Arsenal)
Traiectoria carierei lui Chambers a fost sinusoidală, dar în ultimele 2 luni fundașul lui Arsenal pare că și-a găsit locul. Chambers și-a câștigat poziția în primul 11 al "tunarilor" și în ultima etapă a dat pasa de gol care a deblocat meciul. Arsenal a terminat acest sezon cu o victorie care nu a ajutat-o să prindă Europa, dar Chambers a arătat că managerul se poate baza pe el în viitor. Arteta sau altul? Asta doar Stan Kroenke pate să știe.
Kourtney Hause (Aston Villa)
Începutul de an 2021 a fost turbulent pentru Hause, care a fost accidentat și a revenit abia pe finalul de sezon. Aflat mai mereu în umbra lui Mings și Konsa, Hause a profitat de accidentarea lui Cash și mutarea lui Konsa pe banda dreaptă. Hause a avut evoluții foarte bune în ultimele două victorii prin care Aston Villa a terminat en fanfare sezonul, 2-1 la Londra cu Tottenham și 2-1 cu Chelsea. La ultima reprezentație de pe teren propriu, Hause a fost liderul defensivei echipei din Birmingham în fața unei ofensive furioase a lui Chelsea.
Andy Robertson (Liverpool)
Constant, exact și inspirat. Scoțianul a dus greul defensivei lui Liverpool în acest sexon extrem de complicat. Faptul că echipa de pe Anfield a terminat pe locul 3 este și datorită acestei determinări arătate de Robertson. Fundașul stânga a dovedit că se poate erija chiar în liderul echipei în multe momente, iar cu Crystal Palace a fost din nou la datorie. Roberson este un fotbalist care își va încheia cariera la Liverpool, în aplauzele zecilor de mii de fani pe care sperăm să-i revedem cât de curând pe stadioane.
picture

Liverpool - Palace 2-0 (rezumat). Așa au ajuns "cormoranii" în Champions League

Mijlocași

Nicolas Pepe (Arsenal)
Ivorianul prinde pentru a doua oară consecutiv echipa etapei datorită eficienței sale. Pepe a terminat sezonul cu 4 goluri în 4 zile, dar are nevoie de evoluții nai puțin fluctuante pentru ca londonezii să revină în top. Într-un fel, Pepe este imaginea în oglindă la ce se întâmplă cu Arsenal în ultimul timp.
Joe Willock (Newcastle)
Willock a terminat acest sezon cu gol în fiecare din ultimele 7 meciuri! E o coincidență? Nu cred! Revenirea spectaculoasă a lui Newcastle din finalul sezonului i se datorează și acestui mijlocaș cu valențe ofensive. Willock a marcat și în victoria cu care Steve Bruce și-a luat la revedere de la fanii de pe St. James' Park. Willock se va întoarce la Arsenal, de unde a fost împrumutat pe partea a doua a campionatului. În schimb, situația lui Bruce este incertă.
Kevin De Bruyne (Manchester City)
A revenit după accidentare și tot ce a făcut în acest ultim meci al campionatului, cu Everton, a fost ca o declarație "Sunt pregătit pentru finala Champions League" De Bruyne este un vrăjitor. Mișcările imprevizbile și inventivitatea sa stau la baza acestei echipe construite de Guardiola. În victoria cu 5-0 obținută în fața lui Everton, belgianul a dat două pase de gol, dar asta pentru el înseamnă doar o zi normală la serviciu.
Pablo Fornals (West Ham)
Două goluri în trei minute! Fornals a rezolvat rapid, încă din prima repriză, calificarea lui West Ham în Europa League. Echipa lui Moyes a muncit mult pentru acest succes și merită o clasare în top 6. Fornals a terminat sezonul cu 5 goluri, mai mult de dublu față de stagiunea precedentă și se anunță un fotbalist important pentru planurile de viitor al londonezilor.

Atacanți

Gareth Bale (Tottenham)
Revenit în Premier League după 9 ani, Gareth Bale a ținut să-și lase amprenta pe finalul de sezon al lui Tottenham. Galezul a reușit dubla prin care trupa din nordul Londrei a obținut biletele pentru Confrence League. E o consolare palidă față de planul de la începutul campionatului și faptul că Mourinho a dus la un moment dat echipa chiar pe primul loc. Bale încheie aceste 6 luni la Spurs cu 11 goluri în Premier League, mai mult decât marcase în ultimele 2 sezoane din La Liga. E de văzut dacă madrilenii îl vor lăsa și în sezonul viitor să joace sub formă de împrumut la Tottenham.
picture

Rezumatul meciului nebun care a trimis-o pe Leicester pe locul 5 în Premier League

Sergio Aguero (Manchester City)
Despărțire emoționantă de Premier League pentru Aguero. Numărul 10 de la Manchester City a jucat 10 ani pe Etihad și a plecat după o nouă evoluție de 10! Argentinianul a devenit, astfel, jucătorul cu cele mai multe goluri pentru o singură echipă în era Premier League, 186. Aguero a marcat de 2 ori câte două goluri din postura de rezervă la Manchester City. În primul meci, cu Swansea, în 2011 și la ultimul meci, împotriva lui Everton, în 2021.
Sadio Mane (Liverpool)
Mane a avut multe probleme în acest sezon, dar ultima victorie a fost a lui. Senegalezul și-a adus aminte că londonezii de la Crystal Palace sunt victima sa preferată și a reușit o dublă. Cu acest succes, Klopp a securizat locul de Champions League și, deși a avut multe eșecuri în 2021, Liverpool a terminat pe locul 3 în Premier League.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Ion Alexandru vă prezintă echipa etapei a 38-a din Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo