Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp, ofensivă totală împotriva lui United: "Au mai multe penaltyuri în doi ani decât noi în 5!"

Cristian Mihală

Actualizat 05/01/2021 la 22:53 GMT+2

Jurgen Klopp a început războiul psihologic cu United și cu arbitrii, după ce Liverpool s-a simțit nedreptățită în confruntarea cu Southampton, pierdută cu 1-0.

Jurgen Klopp, right, was satisfied with a point against Manchester United

Credit imagine: PA Sport

Campioana Angliei a suferit a doua înfrângere a sezonului, pe St Mary's Stadium, după o partidă în care a dezamăgit. Cel puțin în prima repriză, "cormoranii" au fost de nerecunoscut, nereușind să tragă vreun șut pe poarta adversarilor.
În a doua parte, atitudinea a fost alta, chiar dacă marile ocazii au întârziat să apară. Totuși, Liverpool a avut două faze în care a cerut penalty, dar nu a avut câștig de cauză.
Prima a avut loc în minutul 50, când un șut al lui Wijnaldum a lovit evident mâna unui fundaș al "sfinților". VAR-ul a intervenit, dar a considerat probabil că șutul a fost tras prea de aproape și fundașul lui Southampton nu se putea feri.
Apoi, în minutul 59, Mane a fost atins superficial de Kyle-Walker Peters, fără ca arbitrul sau VAR-ul să decidă ceva în favoarea echipei de pe Anfield. Chiar dacă la această fază nu e un penalty evident, fanii campioanei și-au adus aminte cum, cu doar câteva zile în urmă, United a primit un penalty după ce Pogba a fost faultat similar de un jucător al lui Aston Villa.

Klopp, atac la Manchester United

Egalată de Manchester United în clasament, în contextul în care gruparea de pe Old Trafford are și un meci mai puțin disputat, Liverpool simte tot mai puternic presiunea marii rivale. Ca atare, Klopp a început un adevărat război psihologic, în care i-a angrenat și pe arbitri. Formația lui Solskjaer primește penalty la orice fază, în timp ce "cormoranilor" i se refuză lovituri de la 11 metri clare, lasă de înțeles Klopp.
"Nu mai putem schimba ce s-a întâmplat (n.r. că Liverpool nu a primit penalty cu Southampton). Dar vreau să vă spun că am aflat că Manchester United a primit mai multe penaltyuri în ultimii doi ani decât Liverpool, de când am venit eu aici, acum 5 ani și jumătate. Nu îmi dau seama dacă e vina mea sau de ce se întâmplă așa ceva, nu am o explicație. Bine, asta nu e o explicație pentru modul în care noi am jucat luni. Trebuie să evoluăm mai bine și vom lucra în acest sens", a spus Klopp, citat de Anfield Watch.
Jurnaliștii de la Sky Sports au adunat datele și au confirmat că Jurgen Klopp nu exagerează. Din 2015, Liverpool a primit 30 de lovituri de pedeapsă în Premier League, în timp ce United a primit 32 de la începutul stagiunii 2018-2019.
Cu toate acestea, trebuie spus că în actuala stagiune, United a beneficiat de doar un penalty în plus față de Liverpool (6 vs 5). Ambele echipe au înscris același număr de goluri din lovituri de la 11 metri în acest sezon, 5.
Etapa viitoare din cel mai puternic campionat al lumii va avea loc la mijlocul săptămânii viitoare (în weekend se desfășoară FA Cup), iar United are șansa să se distanțeze de Liverpool. Partida "cormoranilor" e amânată, în timp ce "diavolii" vor merge la Burnley. Apoi, pe 17 ianuarie, urmează cel mai așteptat meci al anului în Premier League: Liverpool - Manchester United.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo