Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lampard a pierdut vestiarul lui Chelsea. Demiterea e o chestiune de "când, nu de dacă"

Cristian Mihală

Publicat 03/01/2021 la 22:49 GMT+2

Roman Abramovich și-a pierdut răbdarea cu Frank Lampard și înfrângerea cu City l-a convins că englezul nu este antrenorul potrivit pentru a face din Chelsea din nou o forță a Europei. Șansele ca tânărul tehnician să continue pe Stamford Bridge sunt destul de reduse.

Frank Lampard is reportedly fighting for his job after the defeat to Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Abramovich a cheltuit 220 de milioane de lire în vară, iar transferurile făcute au fost dezamăgitoare. Olivier Giroud, spre exemplu, a înscris mai multe goluri în acest sezon (9) decât Werner, Ziyech și Havertz la un loc.
Acum o lună, Chelsea visa frumos, vorbindu-se chiar de titlu, dar a venit o serie incredibilă: un singur succes în 7 meciuri, 4 dintre confruntări fiind pierdute. Duminică, în fața lui City, formația lui Lampard a arătat ca o formație de copii împotriva unor adevărați profesioniști, iar acest lucru e intolerabil pentru Abramovich. "Nu dacă va fi schimbat Lampard e întrebarea, ci când", scrie The Athletic, jurnaliștii sursei citate fiind convinși că rusul a ajuns la capătul răbdării. Asta pentru că nu vede nici măcar atitudine, iar antrenorul e direct responsabil pentru acest lucru.
De altfel, însuși Lampard a admis că situația e una extrem de grea și a lăsat de înțeles că o demitere a sa nu e complet ieșită din ecuație.
"Nu e o situație ușoară, dar trebuie să continuăm să luptăm. Eu sunt primul care trebuie să lupte pentru postul lui. Nu pot vorbi despre ceva ce nu depinde de mine. Nu pot să răspund despre contractul meu și despre ce se va întâmpla. E o perioadă dificilă, dar pot să analizez doar ce se întâmplă pe teren din punct de vedere fotbalistic", a spus Lampard la finalul partidei cu City.

Lampard a pierdut vestiarul lui Chelsea

În urmă cu ceva mai mult de o lună, Chelsea era pe cai mari, venind după o serie de 17 meciuri fără înfrângere. Nimic nu anticipa o asemenea perioadă complicată, dar Lampard e direct responsabil de ea.
The Athletic susține că managerul englez nu a avut tact în relația cu jucătorii care au evoluat mai puțin. În general, tehnicienii cu experiență știu cum să le vorbească fotbaliștilor astfel încât să se simtă importanți chiar dacă evoluează mai puțin. Lampard nu a considerat că e necesar să dea explicații și, treptat, relația sa cu jucătorii care au prins rar echipa s-a stricat. În decembrie, programul fiind foarte aglomerat, stafful tehnic al "albaștrilor" a dat șanse și acestor jucători, dar rezultatele nu au fost scontate. Ușor-ușor, neîncrederea a început să guverneze tot lotul, asta și în condițiile în care Ziyech și Pulisic au fost accidentați, iar Werner și Havertz sunt complet ieșiți din formă.
S-a ajuns la o pierdere a vestiarului, iar înfrângerea cu City o duce pe Chelsea la 26 de puncte după 17 partide. Mai puțin decât sezonul trecut (în același moment al sezonului, trupa de pe Stamford Bridge avea 29 de puncte). Dar între timp lotul a fost întărit serios, aducându-se fotbaliști de peste 200 de milioane de lire.
Frank Lampard a devenit cel mai slab manager din istoria lui Chelsea, de când Ambramovich a preluat clubul, în 2003. Englezul are o rată de succes de doar 49%, câștigând 1,67 puncte/meci. Lider e Avram Grant, cu 2,31 puncte/meci, dar tehnicianul israelian are o statistică atât de bună pentru că a condus pe termen scurt clubul, iar venirea lui a creat șocul pozitiv dorit de oficiali.
Lampard

Tuchel și Allegri, principalii favoriți să vină la Chelsea, în locul lui Lampard

Conform independent.co.uk, Tuchel e o variantă pentru banca lui Chelsea, dar italienii de la Quotidiano Sportivo vin cu o altă variantă. Abramovich l-a vrut încă din septembrie pe Allegri, dar Lampard a redresat atunci echipa și mutarea a căzut. Acum, după parcursul dezamăgitor din decembrie, formația de pe Stamford Bridge e gata să reia pista "Allegri".
"Mi-ar plăcea să experimentez Premier League. În Italia, am fost la Milan timp de patru ani. Apoi cinci ani la Juventus. Acum aș putea lucra din nou în Italia, dar este greu. Sau în Anglia.
Pentru mine, fotbalul englez este din ce în ce mai bun, ajung mulți jucători străini acolo. Și totul este mai tacticizat decât acum zece ani. Anglia este acum mai sofisticată și tacticizată, dar respectând în același timp tradiția fotbalului englez. Este un echilibru bun”, a declarat Allegri pentru The Times.
Allegri a câștigat cinci titluri la rând cu Juventus. De asemenea, este ultimul antrenor care a adus titlul pe San Siro pentru AC Milan în 2011. De la despărțirea de Juve, celebrul tehnician italian nu a mai antrenat, dar acum e gata să vină în cel mai puternic campionat din lume.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo