Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool - Manchester City 1-4 | Klopp a găsit motivul pentru care Alisson a comis 2 greșeli uriașe

Cosmin Cioboata

Actualizat 08/02/2021 la 17:43 GMT+2

Manchester City a obținut o victorie istorică împotriva lui Liverpool, pe Anfield. Trupa lui Pep Guardiola s-a impus cu 4-1, în etapa a 23-a din Premier League, și a făcut un pas uriaș către titlul de campioană.

Jürgen Klopp vom FC Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a reușit o seară de vis pe Anfield. Formația pregătită de Pep Guardiola a surclasat-o pe Liverpool în repriza a doua, reușind să înscrie de 4 ori în poarta lui Alisson.
picture

Liverpool - Manchester City 1-4. Rezumatul meciului "șoc" de pe Anfield

Liverpool - Manchester City 1-4 | Klopp, mulțumit de prestația jucătorilor săi, în ciuda rezultatului usturător

La finalul meciului de pe Anfield, Jurgen Klopp a vorbit la microfonul Sky Sports despre rezultatul aspru de pe tabelă. Managerul lui Liverpool a recunoscut că i-a plăcut jocul echipei sale, făcând abstracție de gafele uriașe comise de Alisson.
În opinia lui Klopp, moralul jucătorilor săi s-a "prăbușit" după dubla-greșeală a portarului brazilian, care a dus la 2 goluri marcate de City într-un interval de numai 3 minute:
"Am comis două greșeli uriașe, toată lumea le-a văzut. 3-1 într-un meci în care egalitatea s-a menținut mult timp... atunci scorul devine greu de digerat. Apoi a urmat acțiunea de geniu (n.r. - a lui Phil Foden), în urma căreia ei au marcat golul 4.
Jocul nostru a fost foarte bun. Dacă am avea mereu astfel de prestații nu ne-am afla la 10 puncte în spatele lui City. Dar am comis și câteva greșeli colosale. Este o problemă când faci asta în fața lui City - o echipă care te pedepsește. Așa am pierdut meciul", a spus Jurgen Klopp, la finalul meciului de pe Anfield, pentru Sky Sports.

Liverpool - Manchester City 1-4 | Klopp a găsit motivul pentru care Alisson a comis 2 greșeli uriașe pe Anfield

Jurgen Klopp a fost întrebat despre motivul pentru care Alisson ar fi putut comite acele greșeli atipice brazilianului "care a salvat-o de multe ori pe Liverpool" de-a lungul timpului. Iar tehnicianul "cormoranilor" a găsit răspunsul, deși a recunoscut că "poate suna amuzant".
Klopp se întreabă dacă nu cumva Alisson a suferit de "cold feet", expresie care, cuvânt cu cuvânt, se traduce drept "picioare reci". Prin asociere cu pasele greșite plecate din picioarele lui Alisson, răspunsul germanului tinde să producă râsete (bineînțeles, nu și printre fanii lui Liverpool).
Totuși, prin explicația folosită, Klopp a vrut să atragă atenția că lui Alisson s-ar fi putut să-i lipsească încrederea și curajul în acele momente delicate de pe Anfield (definiția uzuală a expresiei englezești "cold feet").
"Nu putem să ascundem greșelile lui Alisson. La primul gol, ceilalți jucători nu i-au oferit prea multe variante de pasă. Iar la al doilea gol, pur și simplu a lovit prost mingea. Mă gândesc că poate i-au lipsit curajul și încrederea (n.r. - "cold feet"). Știu că sună amuzant, dar nu e exclus.
În orice caz, trebuie să ne amintim că Ali (n.r. - porecla lui Alisson) ne-a salvat în nenumărate rânduri. Astăzi a comis două erori, dar se întâmplă", a mai declarat managerul lui Liverpool.
Mai jos, cele două greșeli uriașe comise de Alisson în meciul Liverpool - Manchester City 1-4:
picture

Liverpool - Manchester City. Seară de coșmar pentru Alisson! A greșit la două goluri, în 3 minute

Liverpool - Manchester City 1-4. Alisson a greșit la 2 goluri în numai 3 minute

Manchester City a trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 37. Fabinho l-a faultat în careu pe Sterling, iar arbitrul Michael Oliver a dictat penalty. Ilkay Gundogan a executat, dar a făcut-o foarte rău. Germanul a trimis mult prea tare, peste poarta lui Alisson.
Gundogan și-a luat revanșa în debutul reprizei a doua, în minutul 49, când a reluat în plasă din numai câțiva metri de poartă, după ce Alisson a respins șutul lui Foden.
Liverpool a reușit să restabilească egalitatea în minutul 63, după un nou penalty acordat de Oliver. De această dată, Salah a căzut în careu după o duel cu Ruben Dias, iar centralul a arătat punctul cu var. Tot Salah și-a asumat responsablitatea și a transformat cu un șut sub bara transversală.
În minutul 73 a început coșmarul pentru Liverpool, în prim-plan cu Alisson. Portarul "cormoranilor" a pasat greșit, direct la Foden. Puștiul lui City a pătruns în careu și i-a pasat lui Gundogan, care a îndeplinit o simplă formalitate și și-a trecut în cont "dubla".
Vizibil afectat de eroare, Alisson a mai comis o greșeală, 3 minute mai târziu. Brazilianul a pasat din nou eronat, de această dată la Bernardo Silva. Portughezul l-a găsit cu o pasă în fața porții pe Sterling, care a plonjat și a marcat cu capul.
Phil Foden a stabilit scorul final în minutul 83, cu un șut superb expediat din interiorul careului, la finalul unei acțiuni personale de excepție.
picture

Liverpool - Manchester City. Phil Foden a înscris un gol splendid pe Anfield

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo