Fanii celor două echipe își aduc aminte de trădările lui Michael Owen, Paul Ince sau Peter Breadsley, dar aceștia nu au făcut mutarea direct de la Manchester United la Liverpool sau invers. Doar 9 jucători au avut "curajul", iar ultimul transfer de acest gen a fost acum aproape 60 de ani!
Phil Chisnall a fost un fotbalist fără o valoare deosebită care a avut norocul de a juca pentru cele mai mari cluburi din istoria Angiei. Atacant cu doar 10 goluri în 5 ani la Manchester United, Chisnall a avut șansa unui transfer de vis la Liverpool în 1964 pentru 25 de mii de lire, o sumă bună pentru acea perioadă. Liverpool era proaspăta câștigătoare a titlului, iar Manchester United United terminase pe locul secund.
Chisnall are însă mai multe recorduri. Este singurul fost jucător de la Manchester United care a jucat în debutul european al lui Liverpool, în 1964, la Rejkjavik . Tot Chisnall este primul fotbalist care a atins mingea într-un meci transmis de BBC în cadrul rubricii "Match of the Day", un Manchester United - Arsenal.
Premier League
Solskjaer pregătește curățenia de iarnă! 7 jucători cu nume ar putea pleca de la United în ianuarie
ACUM 10 ORE
"Am fost chemat în biroul lui Matt Busby și acesta mi-a transmis că Bill Shankly a făcut o ofertă bună pentru mine. Erau pe primul loc, de abia mă însurasem și în plus era și aproape. Pe atunci, rivalitatea era mare, dar nu era încrâncenată și în niciun caz nu erau lupte de stradă ca în anii 80. Matt și Shanks era de fapt prieteni buni și în fiecare săptămână îl vedeam pe managerul lui Liverpool cum venea pe la noi în cantonament pentru o discuție. După meciuri urma drumul la pub unde beam câte o bere, două alături de rivali după ce în teren totul fusese chiar dur. La Liverpool atmosfera era mai destinsă. Câte 10 mii de fani la antrenamente și uneori veneau cei de la Beatles" povestește Phil Chisnall.
https://i.eurosport.com/2021/01/16/2972258.jpg
Chisnall era un jucător de atac, dar la Manchester era foarte greu să prinzi un loc în echipă, în acei ani. Nobby Stiles, George Best, Bobby Charlton sau Denis Law erau vedetele momentului. Culmea, drumul său în fotbal a fost netezit de o mare tragedie. Pe 6 februarie 1958, când avea 15 ani și-a jurat că va juca pentru Manchester United, Era ziua în care marea echipă a lui Busby s-a prăbușit cu avionul la Munchen. 3 ani mai târziu a debutat la echipa mare. La Liverpool, Chisnall a jucat doar 8 meciuri în 3 ani. El s-a retras la 30 de ani din fotbal din cauza unei accidentări la genunchi. Chisnall are 11 nepoți, iar doi dintre ei sunt fotbaliști. Adam este la juniorii lui Manchester United, iar Thomas a fost la...Everton. Duminică, fostul atacant ajuns la 78 de ani va merge la un prieten să vadă derbyul cu numărul 233. "Nu am bani de abonament pentru a vedea meciurile" povestește amar ultimul fotbalist transferat pe ruta Manchester - Liverpool.

Liverpool - Manchester United, previewul celui mai mare derby din Premier League

Liverpol - Manchester United | Lista fotbaliștilor care s-au transferat direct la rivală

  • Tom Chorlton (august 1912, Liverpool -> Manchester United)
  • Jackie Sheldon (noiembrie 1913, Manchester United -> Liverpool)
  • Tom Miller (septembrie 1920, Liverpool -> Manchester United)
  • Fred Hopkin (mai 1921 - Manchester United -> Liverpool)
  • Tommy Reid (februarie 1929 - Liverpool -> Manchesrer United)
  • Ted Savage (ianuarie 1938 - Liverpool -> Manchester United)
  • Allenby Childon (noiembrie 1938 - Liverpool -> manchester United)
  • Thomas McNulty (februarie 1954 - Manchester United -> Liverpool)
  • Phil Chisnall (aprilie 1964 - Manchester United -> Liverpool)
https://i.eurosport.com/2021/01/15/2971671.jpg
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

ETalks - Liverpool vs. Manchester United, cu Marius Voinescu și Mihai Crăciun

Premier League
United, favorită să-i obțină semnătura unui fotbalist U21 de top! Cum le-a luat fața rivalelor
ACUM 18 ORE
Premier League
Unde ar putea ajunge Pogba după ce își încheie contractul cu United! Anunțul lui Mino Raiola
IERI LA 06:21