Liverpool - Manchester United (duminică, ora 18:30, Eurosport 1 și Eurosport Player) nu e doar un derby sau o confruntare pentru primul loc în cel mai puternic campionat al lumii. Vorbim de o încleștare între doi titani, o întâlnire care nu poate fi comparată cu alt duel din fotbalul britanic.
Legendarul manager al lui United a recunoscut că a fost impresionat de forța "cormoranilor" din ultimele două sezoane. Mai întâi, în stagiunea în care a câștigat Liga Campionilor, formația lui Klopp a ratat la mustață titlu, reușind cel mai bun punctaj al unui loc secund din istoria Premier League. Apoi, în 2019-2020, deși mulți anticipau un recul, Salah&Co au fost de neoprit. Încă de la finalul lui decembrie luaseră un avans liniștitor, astfel că sezonul a fost unul fără istoric, fiind doar o chestiune de timp până când Liverpool a devenit campioana Angliei, după o pauză de 30 de ani.
Mai în glumă - mai în serios, Alex Ferguson a recunoscut că nu și-ar fi dorit să întâlnească în cariera de antrenor o formație atât de puternică precum cea creată de Klopp pe Anfield.
Cupa Mondială FIFA
Ronaldo, în război cu fanii Portugaliei! 70% dintre suporteri au votat împotriva starului lusitan
ACUM 17 ORE
"M-am retras din meseria de antrenor și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta, pentru că ce am văzut la Liverpool în ultimele două sezoane a fost incredibil, mi-ar fi fost foarte greu de pe bancă. Au fost cu adevărat fenomenali. Am mult respect pentru ei, mereu am avut", a spus Ferguson, înainte de marele derby de duminică.

Ferguson: "Mereu am considerat partida Liverpool - Manchester United duelul sezonului"

Disputa dintre Liverpool și Manchester United se distinge de orice alt derby din Regat, deși există suficiente dueluri tari, între formații cu rezultate mari în istoria fotbalului. Totuși, întotdeauna duelul dintre combatantele de duminică a avut ceva special, detașându-se de orice alt derby din fotbalul englez.
Sir Alex și-a adus aminte cum a fost vrăjit înainte de a se apuca de antrenorat sau în primii săi ani ca manager de performanțele legendarilor Bob Paisley și Bill Shankly, care au făcut din Liverpool una dintre cele mai puternice formații din istoria fotbalului. Ca atare, când a ajuns pe banca lui United, în 1986, scoțianul a știut că va avea o misiune teribilă, polul de putere în fotbalul englez fiind de ani buni echipa de pe Anfield.
"Mereu am considerat partida dintre Liverpool și Manchester United duelul sezonului. E simplu, vorbim de cele mai titrate două formații din istoria Angliei. Mereu am știut că trebuie să bat pe Liverpool dacă vreau să obțin ceva. La fel simțeam și când eram la Aberdeen: că trebuie să le înving pe Rangers și Celtic pentru a cuceri trofee. Ce a făcut Liverpool în anii '70 și '80 a fost fenomenal. Știam ce dificil va fi când am venit la United, dar am avut răbdare și am putut construi o echipă fantastică. Am avut niște rezultate incredibile, am continuat la United ce făcuse Liverpool în deceniile precedente", a mai spus scoțianul.
Liverpool - Manchester United, bătălia pentru Anglia

Liverpool - Manchester United, previewul celui mai mare derby din Premier League

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/01/15/2971671.jpg
La Liga
Atletico i-a decis viitorul lui Joao Felix! Primul club interesat de transfer și cât vor madrilenii
02/12/2022 LA 16:21
Bundesliga
Cristiano Ronaldo s-a lovit de primul refuz după despărțirea de United! Clubul care i-a închis ușa
29/11/2022 LA 13:32