Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool - Sheffield United 2-1. Victorie grea pentru trupa lui Klopp

Cristian Mihală

Actualizat 25/10/2020 la 00:00 GMT+3

Liverpool s-a impus cu 2-1 în disputa cu Sheffield United, de pe Anfield. Partida a fost una extrem de complicată pentru campioană, dar, deși a fost condusă cu 1-0, formația lui Klopp a revenit.

Liverpool - Sheffield United 2-1

Credit imagine: Getty Images

Jurgen Klopp a schimbat sistemul pentru partida cu Sheffield United, trimițând un 4-2-3-1 ofensiv, cu Jota, Firmino și Mane, în spatele lui Salah. "Cormoranii" au început excelent, Salah fiind aproape de gol din debut, pentru ca imediat Alexander Arnold să fie aproape de o reușită de poveste: a executat o lovitură liberă din propria jumătate și a încercat un șut direct pe poartă, văzându-l pe Ramsdale ieșit.
picture

Liverpool a primit gol de la Sheffield, dintr-un penalty "mutat în careu de VAR"

Sheffield United, o formație care a început dezamăgitor actualul sezon, părea victimă sigură, dar VAR-ul i-a oferit un penalty în minutul 12, după un fault comis de Fabinho. Inițial, arbitrul meciului a văzut doar infracțiunea, dar a considerat că aceasta a avut loc în afara careului. VAR-ul a demonstrat că intervenția brazilianului a fost chiar pe linie, iar Berge a deschis scorul.
Cu golul primit în debutul partidei cu Sheffield, Liverpool a ajuns la 14 goluri primite în actuala stagiune. Nicio altă formație din Premier League nu a scos balonul din poartă de mai multe ori, în actuala ediție de campionat. Evident, la aceste cifre a contribuit din plin partida de la Aston Villa, în care "cormoranii" au încasat 7 goluri.
Până la pauză, Liverpool a forțat, însă nu și-a creat ocazii foarte mari. Totuși, golul a venit chiar înainte de pauză, după ce reluarea lui Mane a fost scoasă de portarul oaspeților până la Firmino, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate.
Bobby Firmino este un jucător pe care Klopp îl prețuiește enorm, chiar dacă din punct de vedere al cifrelor brazilianul a dezamăgit în ultimul an. Totuși, sud-americanul creează foarte multe spații și își ajută colegii din ofensivă enorm cu pase. În confruntarea cu Sheffield, deși a adus egalarea pe finalul primei reprize, Firmino a avut cele mai puține atingeri dintre toți cei 22 de jucători prezenți pe teren. Cu reușita din poarta lui Ramsdale, brazilianul a "spart gheața" în acest sezon, bifând prima reușită.

Liverpool, mai incisivă după pauză

După pauză, Liverpool a devenit ceva mai concentrată, iar fazele de poartă clare au început să apară.
În minutul 63, Salah a reușit să înscrie, după o pasă fantastică a lui Alexander Arnold, însă reușita sa a fost anulată de VAR. Reluările au arătat că egipteanul se afla în poziție de offside.
După nici două minute, însă, Liverpool a trecut în avantaj grație lui Diogo Jota. Acesta a reluat imparabil, cu o lovitură de cap, centrarea perfectă a lui Sadio Mane, din banda stângă. Fotbalistul adus de la Wolves în această vară a bifat al 18-lea său gol în Premier League. Până acum nu marcase niciodată cu o lovitură de cap.
Pe final, Salah a trimis în bară, iar Sheffield a sperat astfel până în ultima clipă. Burke chiar a avut golul de 2-2 la îndemână, în prelungiri, dar a ratat o oportunitate excelentă.
După 6 etape, Liverpool este pe locul secund, cu 13 puncte, la egalitate cu liderul Everton, care însă are un meci mai puțin disputat. De partea cealaltă, formația lui Chris Wilder e penultima, cu un singur punct obținut.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo