Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, spectacol total la Crystal Palace! Cormoranii rămân pe primul loc după o victorie clară

Vlad Dumitrescu

Actualizat 19/12/2020 la 16:16 GMT+2

Liverpool continuă forma excelentă și după victoria esențială din derby-ul cu Tottenham, cormoranii s-au impus clar, cu 7-0, la Crystal Palace pentru a-și menține poziția de lider în Premier League.

Liverpool

Credit imagine: Getty Images

După ce în meciul cu Tottenham Jurgen Klopp nu a făcut nicio schimbare, deși germanul a cerut în repetate rânduri trecerea la cinci schimbări pe meci, antrenorul cormoranilor a hotărât să îl odihnească pe Salah pentru partida de la Crystal Palace.
Și bine a făcut. Era doar minutul trei iar înlocuitorul egipteanului, Minamino, deschidea deja scorul după o pasă a lui Mane. Minamino l-a evitat elegant pe Clyne în interiorul careului și a șutat impecabil pentru a asigura un început de meci perfect pentru Liverpool, devenind astfel al șaptelea japonez care marchează în Premier League.
picture

Liverpool, început perfect cu Palace. Minamino, înlocuitorul lui Salah, gol în minutul 3

Meciul a devenit apoi mai echilibrat, fără ocazii importante. Asta până la o greșeală flagrantă a lui Fabinho, de care însă nu a reușit să profite Ayew, cel care rămas singur cu Alisson, din unghi ce e drept, a ales să paseze în centrul careului, însă mingea nu a ajuns la niciun coechipier.
În cele din urmă, tot Liverpool a fost cea care a marcat. După un carambol la marginea careului, mingea a ajuns la Sadio Mane iar senegalezul l-a executat fără emoții, la colțul scurt, pe Guaita și a marcat astfel al zecelea său gol în 13 meciuri cu Crystal Palace.

Crystal Palace - Liverpool 0-7. Cormoranii au defilat pe Selhurst Park

Chiar dacă Palace părea să fie echipa care controlează partida, tot cormoranii au fost cei care au lovit decisiv, de această dată prin Firmino, brazilianul fiind la capătul unui contraatac perfect bazat în mare parte pe o cursă excelentă a lui Andy Robertso. Așadar era 3-0 la pauză iar soarta partidei părea deja hotărâtă.
Cu toate acestea, Liverpool nu s-a oprit aici. În minutul 52 Jordan Henderson s-a hotărât că nu are nimic de pierdut dacă șutează de la distanță, până la urmă cormoranilor părea să le iasă tot. Și așa a și fost iar execuția căpitanului a fost impecabilă, aducând scorul la 4-0.
Coșmarul lui Palace nu se încheiase pentru că Firmino a ținut neapărat să reușească dubla, ajungând astfel la trei goluri în ultimele două meciuri după un lob superb în minutul 68. Salah a marcat și el după ce a fost introdus în locul unui Sadio Mane extrem de nervos.
Egipteanul a primit a primit o pasă cu capul în careu de la Fabinho și a îndeplinit o adevărată formalitate din șase metri în minutul 81. Câteva minute mai târziu, egipteanul și-a consolidat poziția de lider în clasamentul golgheterilor din Anglia după un șut impecabil la vinclu prin care a reușit dubla.
Așadar Liverpool câștigă spectaculos acest meci și își menține poziția de lider în Premier League, distanțându-se la șase puncte de Tottenham, care nu a jucat încă în această etapă.
picture

Sadio Mane, extrem de nervos când a fost schimbat de Klopp cu Salah

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo