Fără să piardă punct cu Brighton de când "pescărușii" au revenit în Premier League, City înscrisese nu mai puțin de 13 goluri în ultimele 3 dueluri directe. Dar forța ofensivă a "cetățenilor" e departe de stagiunile precedente, iar pe teren nu s-au aflat nici Aguero și nici Sterling (englezul a intrat pe final), cei doi "nași" ai lui Brighton.
Ca de obicei, City a avut o posesie impresionantă, iar scorul putea fi deschis repede, dacă De Bruyne nu rata în două momente din poziții ideale.
Trossard, de la Brighton, a oferit faza etapei în Premier League. La o lovitură liberă indirectă a lui Manchester City, după ce Webster a trimis spre propriul portar, care a luat mingea în mână, belgianul "pescărușilor" a încercat să acopere cât mai bine poarta.
Premier League
Premier League a anunțat datele de disputare a 5 restanțe! Când va avea loc derby-ul Arsenal - City
IERI LA 18:52

Faza săptămânii în Premier League. Așa te aperi când De Bruyne execută o lovitură liberă

După ratările necaracteristice, De Bruyne a revenit în rolul de dispecer și, chiar înainte de pauză, i-a oferit un assist lui Foden (al 9-lea din acest sezon).

Foden, golgheterul neașteptat al lui Manchester City

Phil Foden a ajuns la 8 goluri în toate competițiile în acest sezon, mai mult decât orice alt fotbalist al lui City. Și asta în condițiile în care nu a fost titular în campionat în foarte multe meciuri. Cu doi ani în urmă, Guardiola afirma despre tânărul mijlocaș englez că e cel mai mare talent pe care l-a întâlnit, comparându-l din acest punct de vedere cu Messi. Din această stagiune, Foden a început să arate că spusele lui Pep nu au fost exagerări menite să îi ridice moralul.
În repriza secundă, City a continuat să domine, însă Brighton a avut cel puțin două oportunități de a intra în meci. Cea mai mare ocazie a venit la poarta oaspeților, când De Bruyne, Bernardo Silva (bară) și Gundogan nu au reușit să înscrie în aceeași fază, din poziții excelente. În prelungiri, Sterling a ratat un penalty, obținut de De Bruyne, iar partida s-a încheiat 1-0.
Grazie acestui rezultate, City urcă pe 3, la un singur punct de Liverpool (4 de United), cu un meci mai puțin disputat decât cele două rivale. De partea cealaltă, Brighton rămâne pe 17, la trei puncte distanță de prima poziție retrogradantă, ocupată de Fulham.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
27/11/2022 LA 12:08
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33