Prioritățile par să fie clare pentru Pep Guardiola. Mai bine spus, prioritatea: UEFA Champions League. Manchester City pare că și-a asigurat deja trofeul Premier League iar în acest moment Pep preferă să odihnească jucătorii importanți în partidele din campionat.
Așadar meciul cu Leeds ne-a adus o Manchester City fără Gundogan, Kevin de Bruyne, Ruben Dias, Mahrez, Aguero. Marcelo Bielsa nu avea cum să nu încerce să profite.
Și fix asta a făcut Leeds. Prima repriză a fost una echilibrată iar oaspeții au căutat constant să surprindă apărarea avansată a lui Manchester City, în special spațiul liber lăsat în spatele lui Mendy. Nathan Ake era nevoit să acopere constant pentru coechipierul său iar acest lucru lăsa spații marii în centrul defensivei.
Liga Campionilor UEFA
Misterul din spatele imaginii în care Ronaldo "antrenează" United a fost risipit
ACUM 42 MINUTE

Manchester City - Leeds United 1-2. Minunea lui Marcelo Bielsa

După mai multe ocazii ratate de Leeds, dar și unele mai mici irosite de City, echipa lui Marcelo Bielsa a deschis în cele din urmă scorul după un contraatac rapid, efectuat ca la carte, la finalul căruia Stuart Dallas a trimis un șut imparabil pentru Ederson în minutul 42 din pasa lui Patrick Bamford.
Numai că ecuația partidei s-a schimbat total chiar înainte de intrarea la cabine. Liam Cooper a vrut să recupereze o minge de la Gabriel Jesus, s-a dus după balon, l-a atins, numai că imediat după, cu un picior mult prea ridicat, l-a ”secerat” și pe vârful brazilian. După reluările VAR, arbitrul s-a hotărât să îi acorde direct cartonașul roșu.
Repriza a doua s-a desfășurat exact așa cum s-ar fi așteptat oricine. Bielsa a scos singurul vârf al lui Leeds (Bamford) iar echipa s-a apărat ca la handbal, în jurul careului. În cele din urmă, zidul defensiv a fost spart de Ferran Torres în minutul 76.
Dominarea totală a lui City a dominat, însă o cursă periculoasă a lui Raphina s-ar fi putut încheia cu un gol al oaspeților în minutul 84, dar Ederson a intervenit decisiv. A fost doar un avertisment pentru că în prelungiri un nou contraatac al lui Leeds s-a încheiat, de această dată, cu gol. Stuart Dallas a reușit dubla și a urcat-o pe Leeds pe locul 9 în Premier League.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Ligue 1
Soarta lui Pochettino atârnă de un fir de ață. Conducerea lui PSG i-a găsit deja înlocuitor
ACUM O ORĂ
Premier League
Guardiola, tranșant după ce City a remizat acasă cu Southampton: "Din acest motiv nu am câștigat"
IERI LA 17:38