Articol scris de Andrei Bobeică
Fundașul lui Chelsea a crescut la Real Madrid, dar nu are decât 3 minute jucate într-un meci pentru "Los Blancos". La 19 ani a plecat în Premier League la Bolton Wanderers și a trecut și prin Serie A, la Fiorentina, înainte de a se întoarce în Anglia, la Chelsea.

Marcos Alonso a plecat singur, la 19 ani din Spania spre Premier League

Premier League
Ce jucători a pierdut Manchester United în ianuarie?
07/05/2022 LA 11:58
"Am plecat din Spania la 19 ani. Atunci am început să înțeleg cât de norocos ești când ești acasă. Am plecat singur, în afara țării, într-o cultură diferită și am crescut atât ca om, cât și ca fotbalist. Sunt fericit la Londra", a povestit Alonso pentru El Pais.

Despre plecarea de la Real Madrid la Bolton

"A fost o decizie importantă, dar necesară. Voiam să joc, să cresc și am văzut că acolo e dificil. Când le-am spus părinților că plec, nu știam dacă le va conveni, dar m-au susținut. Mama a înțeles mai puțin, dar m-a susținut. Tatăl meu, din experiența profesională știa cât de important e să joc. La acel timp nu am avut răbdare să lupt. Era vârsta la care voiam să joc. Venea duminica și nu înțelegeam de ce nu joc. Eram la cel mai bun club din lume, a fost minunat, dar la acea vârstă eram "înfometat" și nerăbdător. Voiam să joc oriunde aș fi plecat. Și nu regret. Începutul a fost greu."

Despre primul contact cu Premier League

"Când am venit în 2010, am realizat că era diferit față de ce știam. Atmosfera, terenurile, felul cum e tratat un fotbalist, modul de a trăi fotbalul, intensitatea, e o altă lume"
Întrebat de ce nu juca cu Lampard și ce s-a schimbat de când a venit pe banca lui Chelsea, Tuchel, Marcos Alonso a explicat de ce nu a renunțat și nu s-a gândit să plece de pe Stamford Bridge.
"Se întâmplă în cariera unui fotbalist. Sunt momente când suferi. Dar ești doar tu acolo și trebuie să te antrenezi mai bine decât oricând. Nu am renunțat. Dacă o făceam, însemna că eram de acord cu antrenorul. Mai trăisem experiența asta înainte, dar la 30 de ani am știut ce să fac. La sfârșitul sezonului am jucat foarte bine, am marcat goluri și am ajutat echipa, dar era clar că antrenorul nu avea încredere în mine și am început sezonul în aceeași situație. Nu știi ce să faci. Vezi că antrenorul nu contează pe tine, dar am găsit susținere din partea familiei și am crezut că se vor schimba lucrurile. Și a venit noul antrenor, acum joc, echipa e neînvinsă, simt o mare satifacție."
La 30 de ani, Marcos Alonso are 3 trofee în palmare. A câștigat Premier League, FA Cup și Europa League. În acest sezon, fundașul are 11 meciuri și un gol marcat în toate competițiile.
Premier League
Chelsea va avea un nou proprietar. Americanul Todd Boehly va plăti o sumă astronomică!
07/05/2022 LA 05:39
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 35-a din Premier League
03/05/2022 LA 08:30