Manchester City a anunțat chiar în ziua de Crăciun două teste pozitive în rândul jucătorilor, iar între timp se pare că situația s-a înrăutățit la trupa lui Pep Guardiola.
Gabriel Jesus și Kyle Walker au primit teste pozitive pe 25 decembrie și au intrat în carantină. Astăzi, gruparea de pe Etihad a înregistrat alte 3 cazuri cu COVID-19, iar meciul cu Everton din această seară a devenit imposibil de disputat.
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
IERI LA 15:18
Potrivit Daily Mail, City are în aceste momente 5 cazuri pozitive în cadrul lotului de jucători și alte 2 în staff-ul clubului.

Comunicatul oficial emis de Manchester City, după ce meciul cu Everton a fost amânat

Cei de la Manchester City au oferit câteva explicații după decizia neașteptată luată de oficialii Premier League în această seară:
"Cu bula de siguranță compromisă, exsta un risc mare ca virusul să se răspândească și mai mult în cadrul echipei, al staff-ului și chiar în afara clubului. În urma unor sfaturi medicale primite, oficialii Premier League au decis, împreună cu cele două cluburi, ca meciul să fie amânat. Toți jucătorii și membrii staff-ului testați pozitiv cu COVID-19 vor intra în izolare, conform protocolului emis de Premier League și Guvernul Marii Britanii.
Baza de antrenament a primei echipe va fi închisă pentru o perioadă nedeterminată, în timp ce ceilalți jucători și membri din cadrul clubului vor fi supuși unor noi serii de teste înainte să fie luată vreo decizie în contextul revenirii la antrenamente. Toți cei de la club le urează o revenire rapidă colegilor noștri", este comunicatul emis de Manchester City.

Everton - Manchester City a fost amânat după ce formația de pe Etihad a anunțat mai multe cazuri cu COVID-19

De asemenea, și partida pe care City ar trebui să o dispute pe terenul lui Chelsea în următoarea etapă (duminică, ora 18:30) se află în pericol să fie amânată.
"Meciul dintre Everton și Manchester City, programat inițial în această seară de la ora 22:00, a fost amânat în urma unei întâlniri la care au participat membrii board-ului Premier League. Manchester City a solicitat ca partida de astăzi să fie reprogramată din cauza unei creșteri a numărului de teste pozitive de COVID-19 din această dimineață, pe lângă cele înregistrate deja în ziua de Crăciun.
Creșterea cazurilor a creat incertitudine, iar board-ul Premier League a fost sfătuit de cadrele medicale ca meciul de astăzi să fie amânat. Board-ul a fost de acord cu reprogramarea partidei ca măsură de prevenție, iar mai multe teste pentru COVID vor fi efectuate mâine. Data la care va fi reprogramat meciul va fi anunțată în curând.", se arată în comunicatul emis de oficialii Premier League.

Programul lui Manchester City din următoarele zile:

  • Everton - Manchester City (astăzi, Premier League) - AMÂNAT
  • Chelsea - Manchester City (3 ianuarie, Premier League)
  • Manchester United - Manchester City (6 ianuarie, Cupa Ligii)
  • Manchester City - Birmingham (10 ianuarie, Cupa Angliei)
https://i.eurosport.com/2020/12/28/2962307.jpg
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
IERI LA 07:06
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59