Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primul mare transfer al verii. Aston Villa a plătit o sumă record pentru Emiliano Buendia

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 06/06/2021 la 11:21 GMT+3

Așteptat să se transfere în nordul Londrei, la Arsenal, Buendia a ales să se mute în Birmingham. Fanii speră că va forma un parteneriat devastator cu Jack Grealish. Mișcarea va fi un transfer record pentru Aston Villa, în sezonul următor echipa dorind să atace locurile ce oferă prezența în una dintre Cupele Europene.

Buendia

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Ștefan Popa
Aston Villa este pregătită să câștige lupta împotriva rivalilor din Premier League, Arsenal, pentru semnarea mijlocașului ofensiv argentinian, Emiliano Buendia. Prețul plătit pentru această mutare va fi un record pentru fosta campioană a Europei.
Jucătorul în vârstă de 24 de ani, a marcat 15 goluri și a oferit 16 pase decisive în sezonul recent încheiat. Performanțele sale au ajutat-o pe Norwich City să se claseze pe primul loc în lupta pentru revenirea în Premier League. Emiliano Buendia a fost pe locul al treilea în topul jucătorilor cu cele mai multe contribuții la goluri din Championship, fiind depășit doar de Ivan Toney (43) și Adam Armstrong (33).
Existau zvonuri că Arsenal îl are în vizor ca principala țintă pentru această vară pe mijlocașul ofensiv argentinian însă au apărut informații că Aston Villa a preluat inițiativa și că se află în „pole position” pentru acest transfer.
Emiliano Buendia este foarte aproape de Aston Villa
John Percy spune că suma inițială de transfer este 30 milioane de lire la care sunt adăugate o varietate de clauze de performanță plus un procent dintr-un viitor transfer. Mutarea va fi suma record plătită de clubul din Birmingham pentru aducerea unui jucător iar pentru Norwich va fi suma record încasată în urma vânzării unui jucător.
Emiliano Buendia este în prezent convocat la naționala Argentinei alături de care înfruntă naționala Columbiei pe 9 iunie, într-un meci contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022.
Buendia este unul dintre cei mai buni mijlocași creativi din Anglia. Este un jucător foarte tehnic și ar fi putut avea un impact asemănător cu Santi Cazorla, dacă tunarii ar fi reușit transferul. El este genul de jucător care poate prelua controlul la mijlocul terenului și poate dicta jocul unei echipe.
În ceea ce privește Villa, aceasta este o achiziție senzațională. El va ajuta la formarea unui cvartet înfricoșător alături de Ollie Watkins, Bertrand Traore și Jack Grealish.
Fanii lui Aston Villa speră că aducerea lui Buendia nu va însemna plecarea lui Grealish și ar dori ca cei doi să formeze un parteneriat puternic. Ei îl doresc pe Emiliano alături de Grealish, ci nu ca înlocuitor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo