Articol scris de Ștefan Popa
Aston Villa este pregătită să câștige lupta împotriva rivalilor din Premier League, Arsenal, pentru semnarea mijlocașului ofensiv argentinian, Emiliano Buendia. Prețul plătit pentru această mutare va fi un record pentru fosta campioană a Europei.
Jucătorul în vârstă de 24 de ani, a marcat 15 goluri și a oferit 16 pase decisive în sezonul recent încheiat. Performanțele sale au ajutat-o pe Norwich City să se claseze pe primul loc în lupta pentru revenirea în Premier League. Emiliano Buendia a fost pe locul al treilea în topul jucătorilor cu cele mai multe contribuții la goluri din Championship, fiind depășit doar de Ivan Toney (43) și Adam Armstrong (33).
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04
Existau zvonuri că Arsenal îl are în vizor ca principala țintă pentru această vară pe mijlocașul ofensiv argentinian însă au apărut informații că Aston Villa a preluat inițiativa și că se află în „pole position” pentru acest transfer.
https://i.eurosport.com/2021/01/04/2965374.jpg
John Percy spune că suma inițială de transfer este 30 milioane de lire la care sunt adăugate o varietate de clauze de performanță plus un procent dintr-un viitor transfer. Mutarea va fi suma record plătită de clubul din Birmingham pentru aducerea unui jucător iar pentru Norwich va fi suma record încasată în urma vânzării unui jucător.
Emiliano Buendia este în prezent convocat la naționala Argentinei alături de care înfruntă naționala Columbiei pe 9 iunie, într-un meci contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022.
Buendia este unul dintre cei mai buni mijlocași creativi din Anglia. Este un jucător foarte tehnic și ar fi putut avea un impact asemănător cu Santi Cazorla, dacă tunarii ar fi reușit transferul. El este genul de jucător care poate prelua controlul la mijlocul terenului și poate dicta jocul unei echipe.
În ceea ce privește Villa, aceasta este o achiziție senzațională. El va ajuta la formarea unui cvartet înfricoșător alături de Ollie Watkins, Bertrand Traore și Jack Grealish.
Fanii lui Aston Villa speră că aducerea lui Buendia nu va însemna plecarea lui Grealish și ar dori ca cei doi să formeze un parteneriat puternic. Ei îl doresc pe Emiliano alături de Grealish, ci nu ca înlocuitor.
Premier League
Coutinho, primul jucător care pleacă de la Barcelona în vară! Ce sumă va plăti Aston Villa
11/05/2022 LA 19:29
Premier League
Veteranul James Milner a primit propunerea de prelungire a contractului cu Liverpool!
07/05/2022 LA 07:32