După ce stagiunea trecută a terminat pe locul trei, şefii lui United sperau ca în actualul sezon echipa să se bată la titlu. Nu a fost cazul, Manchester City având un parcurs incredibil.
Totuşi, se speră că în 2021-2022 "diavolii" să fie implicaţi în lupta pentru titlu şi să aducă pe Old Trafford primul campionat "post era Alex Ferguson". Problema e că până în acest moment Ed Woodward i-a garantat lui Solskjaer un buget de doar 80 de milioane de lire (93 de milioane de euro) pentru transferurile din vară. Criza financiară nu a ocolit-o nici pe United, astfel că planurile tehnicianului se văd cumva ameninţate, anunţă metro.co.uk.
Solskjaer vrea neapărat un vârf de careu şi un fundaş central, dar ar fi avut nevoie şi de un mijlocaş ofensiv, capabil să îl ajute pe Bruno Fernandes la construcţie. Foarte greu de obţinut fotbalişti de calitate cu un buget de sub 100 de milioane de euro, astfel că sursa citată notează că oficialii de pe Teatrul Viselor i-au dat mână liberă tehnicianului să vândă pe cine vrea şi să folosească finanţele pentru aducerea jucătorilor doriţi.
Ligue 1
PSG pregătește o lovitură de proporții! Al Khelaifi a confirmat interesul pentru un star din Anglia
ACUM 5 ORE
Astfel, Mata, Lingard, Phil Jones şi Diogo Dalot vor pleca în vară de pe Old Trafford. Lingard e deja împrumutat la West Ham, unde a avut evoluţii excepţionale, astfel că e de aşteptat ca trupa lui David Moyes să îl transfere definitiv pentru o sumă de aproximativ 25 de milioane de euro. Pentru ceilalţi 3, se speră să se ajungă la o sumă totală de aproape 30 de milioane de euro, astfel că Solskjaer s-ar putea baza, într-un final, pe o sumă apropiată de 150 de milioane de euro pentru achiziţii, în perioada de mercato din vară.

Gary Neville cere transferuri la mijloc

Deşi Solskjaer vrea neapărat un înlocuitor pentru Cavani, care cel mai probabil va pleca şi o pereche pentru Maguire, în centrul defensivei, Gary Neville crede că United nu se poate lupta la titlu cu City cu o linie de mijloc precum cea avută în prezent. Jocul ofensiv depinde aproape exclusiv de Bruno Fernandes, iar echipa are mari probleme, mai ales în partidele cu formaţiile care se apără compact.
"United se luptă pentru a sparge lacătul apărărilor adverse. În faţa formaţiilor care se apără compact, cu 10 oameni în spatele balonului, apar probleme. E nevoie de mai multă calitate în ultima treime. Ai nevoie de fotbalişti care să facă diferenţa, de mijlocaşi care să creeze şi de finalizatori. Dacă te uiţi la City, au jucat cu Fulham fără De Bruyne, Gundogan, Mahrez, Foden şi Sterling şi nu s-a simţit. Guardiola are o mulţime de opţiuni în ofensivă, nu şi United", a spus Gary Neville, fostul mare fundaş al lui United, la Sky Sports, după partida de aseară cu West Ham.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Ten Hag l-a dat repede uitării pe Cristiano Ronaldo! Ce a spus antrenorul lui United despre lusitan
IERI LA 14:52
Premier League
Manchester United i-a găsit înlocuitor lui De Gea la Mondial! Portarul dorit în Premier League
05/12/2022 LA 17:28