Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

SONDAJ | Cel mai bun „11” al câștigătorilor Premier League în viziunea fanilor. Ep 2: Fundaș dreapta

Ion Alexandru

Actualizat 04/03/2021 la 11:29 GMT+2

Pentru postul de fundaș dreapta am avut de ales între mulți jucători de clasă mondială, însă acești 4 parcă au fost la un alt nivel.

2009-10 Premier League Manchester United Gary Neville

Credit imagine: PA Photos

Articol scris de Alex Iuga
În al doilea episod al acestui joc, vă invităm să votați cel mai bun fundaș dreapta care a câștigat Premier League. Mai jos aveți cele 4 variante alese de noi pentru acest post și voi puteți vota aici

Gary Neville

2009-10 Premier League Manchester United Gary Neville
Jucătorul care a jucat toată cariera la Manchester United, antrenat pe parcursul a 17 ani de un singur om, un anume Sir Alex Ferguson. Acesta a debutat pentru Manchester în 8 mai 1994, într-un meci terminat la egalitate 0-0 cu Coventry City, chiar pe Old Trafford, și s-a retras din activitate la 1 februarie 2011. Acesta este unul dintre cei mai decorați jucători din istoria ”Diavolilor Roșii”, câștigând de 12 ori Premier League, de 2 ori UEFA Champions League, de 4 ori FA Cup, de 3 ori Cupa Ligii Angliei, 7 supercupe ale Angliei, o cupă Intercontinentală și un Campionat Mondial al cluburilor. A strâns și 85 de meciuri la echipa națională a Angliei, pentru care nu a marcat niciodată. Aceste cifre extraordinare, îl fac pe Neville cel mai bun fundaș dreapta din istoria lui Manchester United.

Kyle Walker

Kyle Walker, Manchester City
Actualul jucător al celor de la Manchester City și al Naționalei Angliei, este unul dintre cei mai buni fundași dreapta din Premier League în ziua de azi. Fundașul dreapta născut la Sheffield, a debutat în fotbalul mare în 2009 pentru Tottenham Hotspurs, echipă la care a avut o perioadă foarte bună, care l-a propulsat la cea mai bogată echipă din Anglia. În 2017 a semnat cu Manchester City, unde a reușit să câștige multe trofee, fiind un jucător de bază pentru echipa lui Pep Guardiola. La City a reușit să câștige de 2 ori Premier League, o dată FA Cup, 3 Cupe ale Ligii și 2 supercupe ale Angliei. Această colecție pare că se va mări la finalul acestui sezon, Manchester City dominând autoritar campionatul.

Pablo Zabaleta

Pablo Zabaleta, Manchester City
Fostul fundaș al celor de la Manchester City, West Ham sau Espanyol, este unul dintre cei mai buni fundași laterali care au evoluat în Premier League. A contribuit la câștigarea primului titlu de Premier League a lui City în 2012. De asemenea a fost un jucător decisiv și în campania de titlu din sezonul 2013/14. Pe lângă aceste titluri, a reușit să mai câștige o dată FA Cup, de 2 ori Cupa Ligii Angliei și o supercupă. Acesta a părăsit formația de pe Etihad în 2017, transferându-se la West Ham United, de unde s-a și retras în octombrie anul trecut. A fost un jucător foarte important și pentru echipa naționala a Argentinei, unul dintre cei mai buni fundași laterali din istoria recentă a Sud-Americanilor alături de care a reușit să câștige aurul olimpic în 2008.

Cesar Azpilicueta

Cesar Azpilicueta, Chelsea
Cea de-a patra variantă pentru postul de fundaș dreapta este actualul jucător al celor de la Chelsea, Cesar Azpilicueta. Ajuns la 31 de ani, spaniolul este unul dintre cei mai importanți jucători din istoria recentă a lui Chelsea, un jucător polivalent, poate juca orice post în defensivă. Ajuns la Londra în August 2012 de la Marseille, s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune transferuri ale campionatului englez. Acesta a câștigat la Londra 2 titluri de campion în 2015 și 2017, o dată FA Cup, o cupă a Ligii, și 2 trofee Europa League. De 2 sezoane este căpitanul lui Chelsea, fiind un adevărat lider printre tinerii promovați la prima echipă de Frank Lampard: Mason Mount, Tammy Abraham, Billy Gilmour sau Reece James.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo