Învinsă sezonul trecut pe St Mary's Stadium, City era pusă în gardă de forma fantastică a "sfinților" din acest sezon.
Guardiola l-a pierdut pe Gabriel Jesus, accidentat, astfel ca a început cu Ferran Torres titular în postul de vârf, în condițiile în care Aguero e incomplet refăcut.

Sterling, omul decisiv în Southampton - Manchester City 0-1

Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Prima jumătate de oră i-a aparținut trupei de pe Etihad, care a deschis scorul prin Sterling, la capătul unei centrări excelente marca "De Bruyne".

De Bruyne și Sterling au făcut "șah-mat" apărarea lui Southampton

Pentru a 14-a oară în campionat, De Bruyne i-a dat o pasă decisivă colegului din ofensivă, Raheem Sterling.
În ultimul sfert de oră al primei reprize, Southampton a presat, creându-și câteva ocazii, dar gasdele au suferit o pierdere enormă: în minutul 41, golgheterul Danny Ings s-a accidentat.
În a doua repriză, Southampton nu a mai fost la fel de incisivă ca în finalul primei părți, iar City s-a jucat cu ocaziile. Sterling și De Bruyne au ratat din poziții ideale, la fel și Bernardo Silva, care a preferat un dribling, în loc să șuteze din 10-11 metri.
În cele din urmă, formația lui Guardiola a arătat că e formația mai matură, iar diferența de valoare și-a spus cuvântul.
Grație acestui succes, Manchester City a urcat pe 5, la un singur punct distanță de Southampton și Leicester, ocupantele locurilor 3-4 în Premier League.
Etapa viitoare, Man City va juca în direct la Eurosport 1, sâmbătă, cu Newcastle. Southampton se va deplasa la Londra, pentru un duel cu Fulham.
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50
Premier League
O mare agenție de pariuri îi plătește deja pe cei care au mizat că City ia titlul. Reacția lui Pep
02/01/2022 LA 15:04