Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Thomas Tuchel, principalul favorit să-l înlocuiască pe Lampard la Chelsea

Cosmin Cioboata

Actualizat 28/12/2020 la 16:37 GMT+2

Thomas Tuchel s-a despărțit de PSG în Ajunul Crăciunului, după două sezoane și jumătate petrecute la campioana Franței. Tehnicianul german ar putea reveni pe bancă mai repede decât s-ar fi așteptat. Potrivit Bild, Tuchel este principalul favorit să-l înlocuiască pe Frank Lampard la Chelsea, dacă fostul internațional englez nu va reuși să redreseze echipa în următoarele meciuri.

Frank Lampard

Credit imagine: Getty Images

Thomas Tuchel a fost demis de la PSG la numai 4 luni după ce a reușit să ducă echipa în finala Ligii Campionilor, pierdută în fața lui Bayern Munchen. Formația pariziană a încheiat anul 2020 pe locul 3 în Ligue 1, iar conducătorii de pe Parc des Princes au decis să facă o schimbare.
Președintele Nasser Al-Khelaifi i-a reziliat contractul valabil până vara viitoare, urmând ca Tuchel să primească compensații în valoare de 5,4 milioane de lire.
PSG s-a mișcat repede și i-a găsit deja înlocuitor lui Tuchel. Potrivit marilor publicații internaționale, Mauricio Pochettino a ajuns la un acord comun cu PSG și va semna un contract valabil pe 18 luni, cu opțiunea de prelungire pe încă un an.

Tuchel, principalul favorit să-l înlocuiască pe Lampard la Chelsea

În ultimele zile s-a discutat inclusiv despre viitoarea destinație a lui Thomas Tuchel, care le-a mai pregătit înainte de PSG pe Augsburg II, Mainz și Borussia Dortmund. Jurnalistul Christian Falke, care a anunțat în premieră demiterea lui Tuchel, consideră că Manchester United și Arsenal reprezintă două destinații posibile pentru fostul tehnician al lui PSG.
Astăzi însă, Bild a făcut un anunț răsunător, care poate schimba complet datele problemei. Potrivit celebrei publicații germane, Chelsea l-a transformat pe Tuchel în principalul favorit să-l succeadă pe Lampard pe banca tehnică, dacă fostul mijlocaș al londonezilor nu va reuși să readucă echipa la forma optimă.
Chelsea s-a chinuit în ultimele meciuri din campionat, iar sumele uriașe cheltuite în perioada de transferuri din vară nu s-au justificat până acum. Dintre toți jucătorii aduși pe Stamford Bridge în acest an, Timo Werner a fost cel care l-a dezamăgit cel mai mult pe Lampard. Fostul atacant al lui Leipzig a marcat numai 4 goluri în sezonul actual de Premier League, iar managerul lui Chelsea n-a ezitat să-și exprime nemulțumirea la finalul derby-ului pierdut în fața lui Arsenal.
Chelsea a înregistrat 3 înfrângeri în ultimele 4 partide din Premier League și ocupă abia locul 8, după 15 etape. Formația londoneză se află la 7 puncte în spatele liderului Liverpool.

Lampard, sub presiune uriașă la Chelsea

În aceste condiții, răbdarea oficialilor de pe Stamford Bridge, în frunte cu patronul miliardar Roman Abramovich - care i-a îndeplinit toate dorințele lui Lampard -, pare că s-a apropiat de final. Potrivit presei din Anglia, Tuchel s-a mai aflat în negocieri cu Chelsea și în 2017, după despărțirea de Dortmund, însă cele două părți n-au ajuns la un numitor comun.
Lucrurile ar putea sta diferit acum. Tuchel nu se gândește să-și ia un an sabatic, în timp ce Chelsea caută un manager experimentat care s-o poată ducă pe culmile gloriei atât în Premier League, cât și în Champions League. La ora actuală, Thomas Tuchel este unul dintre antrenorii de top din Europa. De-a lungul carierei, germanul a cucerit 7 trofee. Apogeul a fost atins în vară, când Tuchel a condus-o pe PSG spre prima finală Champions League din istoria clubului.
Tot Bild anunță că Tuchel ar fi interesat să accepte o ofertă din partea lui Chelsea, mai ales că ar avea posibilitatea să colaboreze cu mai mulți conaționali din formația londoneză: Timo Werner, Kai Havertz și Antonio Rudiger.
Cu siguranță, Lampard va încerca să-și salveze postul în următoarele meciuri. Primul obstacol va fi Aston Villa, echipă pe care Chelsea o va întâlni diseară (ora 19:30), în etapa a 16-a din Premier League. Meciul de pe Stamford Bridge va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo