Tottenham-Liverpool ar putea fi ultima șansă pentru fiecare dintre cele 2 formații de a mai rămâne în lupta pentru titlu în Premier League. Meciul din această seară le găsește pe cele 2 combatante în situații diferite privind forma de moment, dar în clasament cele 2 sunt vecine și au același obiectiv: toate cele 3 puncte.
Tottenham nu a mai pierdut de 4 etape, dar egalurile cu Wolves și Fulham au îndepărtat echipa lui Mourinho de primele poziții. Londonezii sunt deja la 8 puncte de Manchester City (dar au un meci mai puțin disputat) și un nou insucces ar slăbi considerabil șansele ca Spurs să mai fie considerată o candidată la titlu, nu atât din cauza diferenței de puncte, cât mai ales din cauza faptului că mai sunt și alte echipe între formația lui Mourinho și liderul clasamentului.
https://i.eurosport.com/2020/12/24/2961251.jpg
Liga
Primul pas pe care Real Madrid o să-l facă după finala Champions League! Pentru cine începe asaltul
ACUM 21 ORE

Tottenham-Liverpool | O înfrângere ar echivala cu ieșirea din lupta pentru titlu a campioanei

Situația e asemănătoare și în ceea ce o privește pe Liverpool. "Cormoranii" nu au marcat niciun gol în Premier League în ultimele 4 partide și se află și ei la 7 puncte în spatele celor de la Manchester City. O vitorie pe terenul lui Tottenham ar crește considerabil moralul în tabăra lui Klopp, care a declarat înaintea partidei că nu este îngrijorat de forma slabă a echipei sale.
De altfel, neamțul a luat presiunea de pe umerii elevilor săi, spunând că dacă Liverpool nu se va bate la titlu în acest an nu va fi o mare nenorocire: "Această echipă are potențialul de a lupta pentru titlu. Vom vedea dacă putem acest an. Dacă nu, vom încerca anul viitor."
În urmă cu doar 6 săptămâni, cele 2 echipe se întâlneau pe Anfield, dar circumstanțele erau cu totul diferite. Atunci vorbeam despre derby-ul primelor 2 clasate și ambele grupări erau văzute de specialiști drept candidate serioase la titlu în această stagiune.
Liverpool s-a impus atunci grație unui gol marcat pe final de Firmino și s-a instalat pe primul loc în clasament, având în opinia tuturor șanse reale de a-și apăra trofeul cucerit în sezonul trecut. Acum, la doar o lună și jumătate distanță, Liverpool se vede obligată să pună capăt seriei negre pe care o traversează, asta pentru a evita să se îndepărteze și mai mult de echipele din fruntea clasamentului.
https://i.eurosport.com/2020/01/11/2751113.jpg

Tottenham-Liverpool | Ambele echipe au în față un program infernal

Partida de la Londra este prima dintr-o serie foarte grea pentru"cormorani". În următoarele 3 săptămâni, echipa lui Klopp va juca cu West Ham, Manchester City, Leicester și Everton în Premier League, dar va disputa și turul optimilor de finală din Champions League contra celor de la Red Bull Leipzig. În aceste condiții, putem spune că următoarele 3 săptămâni vor fi decisive pentru sezonul actual.
Nici pe Tottenham nu o așteaptă un program mai ușor în următoarea perioadă. Formația lui Mourinho va avea de jucat cu Chelsea, Manchester City și West Ham în Premier League, dar și cu Everton în FA Cup, astfel că unele rezultate neconcludente în viitorul apropiat ar duce la compromiterea obiectivelor majore din acest sezon.
Tottenham-Liverpool este în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player cu începere de la ora 22:00.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Liga Campionilor UEFA
Real Madrid o învinge pe Liverpool și cucerește pentru a 14-a oară trofeul UEFA Champions League
ACUM O ZI
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
IERI LA 16:12