Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tottenham și Arsenal, gata să înceapă negocierile cu Barcelona pentru un star căzut în dizgrație pe Camp Nou

Ion Alexandru

Publicat 25/09/2021 la 09:17 GMT+3

Rivalele din nordul Londrei, Tottenham și Arsenal sunt în căutarea unui om care să lumineze jocul ofensiv. Fostul mijlocaș de creație de la Liverpool, Coutinho este nefericit la Barcelona, iar catalanii caută în continuare soluții pentru a micșora fondul de salarii.

Philippe Coutinho - FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Tottenham și Arsenal se vor lupta în ianuarie pentru împrumutul lui Phillipe Coutinho. Starul brazilian cumpărat de Barcelona cu peste 160 de milioane de euro este o umbră a fotbalistului care uimea Premier League în tricoul lui Liverpool, dar rivalele londoneze speră să-l poată resuscita.
Barcelona este gata să-l trimită pe Coutinho în Anglia oricui are de gând să plătească 50% din salariul său uriaș de 200 de mii de lire pe săptămână, adică aproximativ 12 milioane de euro pe an.
Brazilianul a jucat doar 82 de minute în acest sezon, dar Tottenham și Arsenal au încă imaginea fotbalistului care dădea peste 50 de goluri în tricoul lui Liverpool acum 5 ani. Coutinho a ajuns, însă, pe Camp Nou doar o variantă de avarie. Puștii Gavi și Yusuf Demir l-au lăsat pe bancă la ultimul meci de campionat, 0-0 pe terenul lui Cadiz.
Arsenal - Tottenham va fi duminică de la ora 18.30 pe Eurosport 1

Coutinho iubește Liverpool

Agentul lui Coutinho, Kia Joorabchian a recunoscut în vară că mai multe cluburi din Premier League l-au vrut pe brazilian. Cea mai bună ofertă a venit de la Everton, dar Coutinho a refuzat orice negiociere din dragoste pentru Liverpool. 3 sezoane consecutive, brazilianul a fost votat de către fanii de pe Anfield drept cel mai bun fotbalist, în fașa legendarului Gerrard sau a golgheterului de atunci Luis Suarez.
O revenire în Premier League este complicat și din acest punct de vedere. Legătura foarte strânsă dintre Coutinho și fanii de pe Anfield este greu de rupt. Un alt motiv este salariul său uriaș de la Barcelona! Mijlocașul de 29 de ani a câștigat Champions League cu Bayern și a marcat împotriva Barcelonei în acel halucinant 8-2, chiar dacă era împrumutat în Bavaria.
Unde ar juca mai bine Coutinho?

Arsenal, varianta agreată de Barcelona

Catalanii caută un om de gol, iar împrumutu lui Coutinho ar fi cheia unei afaceri mult mai mari. Numele lui Aubameyang este rostit în șoaptă pe Camp Nou. Un schimb între Coutinho și golgheterul lui Arteta ar fi benefic pentru ambele prți, având în vedere că gabonezul are un randament scăzut în ultimul an.
Program meciuri Premier League etapa 6, Eurosport
Cifrele lui Coutinho la Barcelona
  • 2017 - Cumpărat cu 160 de milioane de la Liverpool
  • 2017-2018 22 meciuri / 10 goluri
  • 2018-2019 54 meciuri / 11 goluri
  • 2019-2020 38 meciuri / 11 goluri (împrumutat la Bayern)
  • 2020-2021 14 meciuri / 3 goluri
  • 2021-2022 3 meciuri / 0 goluri
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo