La începutul acestei stagiuni, multă lume și-a pus întrebarea de ce Arsenal a fost dispusă să îi ofere un contract consistent pe trei ani lui Willian, de care Chelsea nu a ezitat să se despartă.

Brazilianul câștigă 10 milioane de euro pe sezon, însă nu contribuie cu nimic. De când a ajuns la Arsenal, Willian a reușit doar două șuturi pe poartă.

Premier League
Anunțul făcut de Haaland, după ce Odegaard a semnat cu Arsenal
ACUM 5 ORE

Chelsea nu a vrut să îi ofere brazilianului de 32 de ani o prelungire mai mare de doi ani iar decizia clubului pare să fi fost cea corectă având în vedere evoluțiile cu mult sub așteptări ale sale în tricoul lui Arsenal.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Respins de Chelsea, Willian a dezamăgit la Arsenal

Chiar dacă Willian a avut un prim meci bun la Fulham în prima etapă, sosirea brazilianului pe Emirates părea să fie doar un nou simptom al unei strategii de recrutare cu mari probleme, care pune accent pe jucători în vârstă, mulți trecuți de apogeul carierei.

Cifrele lui Willian spun toată povestea acestui sezon pe Emirates. Brazilianul a reușit un singur șut pe poartă în 15 meciuri jucate pentru tunari în Premier League și Europa League. Mai mult, el a avut un meci cu adevărat dezastruos sâmbătă pe Goodison Park împotriva lui Everton.

Willian nu a tras niciun șut pe poartă, nu a reușit nicio centrare cu succes, nu a reușit niciun dribling, niciun tackling și nu a câștigat niciun duel aerian în cele 90 de minute petrecute pe teren.

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

https://i.eurosport.com/2021/01/11/2969141.jpg

Premier League
Brendan Rodgers, geniul subapreciat al fotbalului
25/01/2021 LA 11:56
Premier League
Cătălin Cîrjan, mesaj de adio pentru Mesut Ozil! Ce a scris tânărul român de la Arsenal pe Twitter
24/01/2021 LA 18:49