Michail Antonio a reuşit o dublă luni seară, atunci când West Ham s-a impus pe teren propriu în faţa lui Leicester, doborând un record de goluri marcate de West Ham în primele 2 etape ale noului sezon.
Vârful a înscris de 49 de ori pentru "ciocănari" din momentul în care a fost transferat de la Nottingham, în 2015.
Dar nu la Forest şi-a început cariera de jucător Antonio, ci în Isthmian Premier Division, la formaţia Tooting& Mitcham United. Atacantul este unul dintre jucătorii care şi-au trecut numele pe lunga listă a vedetelor din Premier League care au avansat de la un nivel de amatori la unul de top.
Premier League
Vedetele din Premier League vor să se renunțe la VAR!
02/10/2022 LA 07:47

1. Danny Ings

Danny Ings s-a dovedit a fi o afacere foarte bună pentru Aston Villa, care l-a transferat de la Southampton, dar vârful a pornit de jos, astfel în 2010 evolua pentru Dorchester United, în ligile inferioare din Anglia.
Jucătorul a fost protagonistul unui transfer pentru o sumă mare în această vară, astfel Villa a plătit 25 de milioane de lire sterline pentru a-l aduce de la Southampton.
Ings şi-a făcut un nume în Premier League, fiind un marcator, dar el a evoluat pentru Dorchester United, o echipă de amatori din Anglia înainte să se lanseze în fotbalul mare.
O serie de accidentări pe care le-a suferit pe vremea când evolua pentru Bournemouth l-au determinat să plece la Burnely, iar ulterior cariera lui a intrat pe o pantă ascendentă.

2. Callum Wilson

Callum Wilson a evoluat, de asemenea, foarte mult în ultimele sezoane, devenind un atacant consacrat în Premier League. Totuşi, şi el a pornit de la cel mai scăzut nivel pentru a ajunge sus.
Wilson a evoluat în peste 20 de meciuri pentru Kettering Town şi Tamworth între 2010 şi 2012, formaţii anonime din Anglia.
Jucătorul lui Newcastle a reuşit doar 2 goluri înainte de a ajunge la Coventry, clubul de la care s-a lansat în fotbalul mare. Ulterior, datorită calităţilor sale, a fost transferat de Bournemouth în sezonul 2014-2015.
De atunci, Wilson a devenit un jucător extrem de important pentru Premier League, marcând 54 de goluri în 153 de partide.
Newcastle l-a transferat de la Bournemouth vara trecută pentru 20 de milioane de lire sterline.

3. Jarrod Bowen

Jarrod Bowen, atacantul lui West Ham, a pornit din ligile inferioare pentru a ajunge la un nivel ridicat.
"Ciocănarii" au plătit 17 milioane de lire sterline pentru a-l aduce de la Hull City în sezonul 2019-2020.
Totuşi, Bowen şi-a început cariera la Hereford, un club care nu spune absolut nimic iubitorilor de fotbal.
Atacantul are 8 meciuri în tricoul acestei echipe, marcând un gol, înainte de a pleca la Hull în 2014, după desfiinţarea lui Hereford.
A fost transferat de West Ham în sezonul 2019-2020 de la Hull, a reuşit să se impună după un sezon extraordinar în sezonul precedent.

4. Ollie Watkins

Ollie Watkins este un alt atacant care are rădăcini în afara Premier League, la nivel de amatori, dar acesta şi-a depăşit condiţia.
Watkins este un alt absolvent al respectatei academii a celor de la Exeter City, acolo unde a evoluat până în sezonul 2017-2018, atunci când a fost transferat de Brentford.
Pe vremea când evolua pentru Weston, Watkins a marcat 10 goluri în 24 de apariţii şi a menţionat anul trecut pe reţelele de socializare că "a juca pentru Weston a fost cel mai bun lucru care i se putea întâmpla".

5. Che Adams

Che Adams este principalul vârf al lui Southampton după plecarea lui Danny Ings, dar rolul său pentru "sfinţi" este departe de începuturile sale în fotbal, la Ilkeston.
Adams a fost dat afară de Coventry înainte de a deveni un jucător esenţial în Northern Premier League.
După 8 reuşite în 17 partide, Adams a fost transferat de Sheffield United, pentru care a evoluat 3 sezoane, înainte de a fi acontat de Birmigham.
Atacantul scoţian a marcat 22 de goluri în ultimul său sezon la Birmigham, o cifră care a determinat-o pe Southampton să-l transfere pentru 15 milioane de lire sterline.

6. Nick Pope

Portar al echipei naţionale a Angliei, Nick Pope este un nume consacrat în Premier League după ce a evoluat pentru Burnley în ultimii 5 ani, atunci când a fost transferat de la Charlton.
Dar portarul a avut de tras pentru a ajunge la cel mai înalt nivel. A evoluat timp de 4 sezoane în Conference, înainte de a ajunge la Charlton.
Pope a mai evoluat la Harrow Borough, în Isthmian Premier Division, înainte de a juca la Welling United, în Conferința de Sud.

7. Solly March

Solly March a evoluat în marea majoritate a carierei sale la Brighton, dar mijlocaşul şi-a început cariera la Lewes, în apropiere de Brighton.
March şi-a făcut debutul în fotbal pentru echipa din Isthmian Premier League la vârsta de 17 ani, după ce a cochetat cu Crystal Palace, înainte ca Brighton să-i ofere şansa unui transfer.

8. Yannick Bolasie

Yannick Bolasie este un jucător cunoscut în Premier League, având evoluţii apreciate mai ales în tricoul lui Crystal Palace, dar şi-a început cariera într-un mediu mai ostil.
Bolasie a evoluat în ligile inferioare din partea de sud şi vest, înainte de a ajunge în League One, la Plymouth.
Mijlocaşul a evoluat în 7 meciuri pentru Pymouth, înainte de a fi transferat de Bristol, în sezonul 2011-2012.
După un singur sezon, Bolasie a semnat cu Crystal Palace, iar ulterior a impresionat atât în tricoul lui Palace, cât şi în cel al lui Everton.
În prezent evoluează în Turcia pentru Rizespor.

9. Ethan Pinnock

Ethan Pinnock a obţinut promovarea în Premier League alături de Brentford şi a oferit siguranţă în apărare în primele 3 meciuri din noul sezon.
Brentford a învins Arsenal cu 2-0, a remizat alb pe terenul lui Crystal Palace şi a învins-o pe Forest Green în EFL Cup.
Totuşi, Pinnock a fost dat afară de Millwall la începutul carierei sale. Pinnock a evoluat şi el în ligile istmice, înainte de a obţine un transfer la Forest Green, în sezonul 2016-2017.
Ulterior, a mers la Barnsley, însă a fost înlăturat rapid, iar Brentford a profitat şi l-a adus, iar acum fundaşul de 28 de ani are evoluţii apreciate la nivel de Premier League.

10. Troy Deeney

Troy Deeney este un om de bază în echipa lui Watford, dar atacantul şi-a început cariera la un nivel mult mai scăzut.
Deeney a fost adus de Walsall de la micuţa formaţie din Chelmsley Town în Midland Football Combination Division Two.
Recordul său de 23 de goluri în 56 de apariții i-a determinat pe cei de la Walsall să-l păstreze pe Deeney.
După ce a impresionat pentru o formaţie din Southern League, Deeney a revenit la Walsall, ceea ce a dus la interesul lui Watford pentru transferul său.
Ceea ce a urmat, a fost istorie, astfel Deeney a evoluat în ultimul deceniu pentru Watford, acolo unde a înscris 131 de goluri în 389 de partide.
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205987.jpg
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
01/10/2022 LA 12:30
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47