Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile despre transfer

Bianca Dumitru

Publicat 19/05/2022 la 10:21 GMT+3

Memphis Depay, adus la Barcelona de Ronald Koeman, nu a mai jucat prea mult după demiterea antrenorului olandez. Presa din Spania a anunțat că fotbalistul ar putea pleca de pe Camp Nou în această vară, fiind dorit de 3 cluburi din Premier League.

Ousmane Dembélé, Memphis Depay y Pierre Emerick Aubameyang

Credit imagine: EFE

Memphis Depay a ajuns la Barcelona la cererea expresă a lui Ronald Koeman, care îl cunoștea foarte bine de la naționala Olandei. Odată cu demiterea tehnicianului, Depay și-a găsit tot mai greu locul în echipa lui Xavi, fiind afectat și de o serie de accidentări.
În aceste condiții, presa din Spania a scris despre posibilitatea ca olandezul să plece de pe Camp Nou în această vară. El are contract cu Barcelona până în iunie 2023, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.
Pe urmele lui Depay se află, însă, 3 echipe din Premier League. Cea mai interesată pare a fi Arsenal, care a început deja să pună întrebări cu privire la situația atacantului.
"Tunarii" au nevoie de un jucător care să acopere golul pe care îl vor lăsa în atac plecările lui Alexandre Lacazette și Eddie Nketiah, care își încheie contractele cu echipa de pe Emirates la finalul acestei stagiuni.
Pe lângă Arsenal, Memphis Depay se mai află și în atenția celor de la Newcastle și Everton, dar pare greu de crezut că olandezul va accepta să se transfere la o echipă care nu va evolua în următorul sezon al cupelor europene.
Citește și:

Unde vrea Memphis Depay să joace în sezonul următor

Olandezul, care a ajuns la Barcelona în vara anului trecut, din postura de jucător liber de contract, nu are de gând să plece la finalul acestui sezon de la echipă.
Atacantul în vârstă de 28 de ani a lăsat de înțeles că își dorește să continue în tricoul blaugrana, punctând că se așteapta să aibă parte de o concurență serioasă pentru postul de titular.
"Am venit aici dorindu-mi să joc cât mai mult. Vreau să fiu important pentru echipă sezonul viitor și în alți câțiva ani. Este normal să există multă competiție la Barcelona. Jucăm pentru cel mai bun club din lume", a declarat Memphis Depay pentru ESPN, la începutul acestei luni.
La rândul său, Xavi s-a arătat încântat de modul în care fotbalistul se pregătește și de atitudinea sa: "Memphis se antrenează foarte bine și de aceea joacă. Ne dorim acest tip de jucători, cu o astfel de atitudine. Cu siguranță am fost nedrept cu el, dar dacă se pregătește așa, trebuie să joace", a punctat tehnicianul după meciul dintre Barcelona și Mallorca.
În acest sezon, Memphis Depay a marcat 13 goluri în 37 de meciuri în toate competițiile pentru Barcelona, 5 goluri fiind înscrise în acest an calendaristic, în care olandezul a stat mai mult pe bancă din cauza accidentărilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo