Manchester City a câștigat lupta cu celelalte forțe ale Europei și l-a transferat pe Erling Haaland, unul dintre cei mai doriți fotbaliști din lume. Clubul de pe Etihad a anunțat că norvegianul a semnat pe 5 ani, până în 2027, dar se pare că există o clauză specială în contractul său.
Concret, înțelegerea lui Haaland cu City a fost perfectată de mai multă vreme prin intermediul lui Mino Raiola, decedat între timp. Acesta sau alți reprezentanți ai firmei sale de impresariat le-ar fi impus celor de la City o clauză prin care jucătorul poate pleca după numai două sezoane.
Conform Daily Mail, care citează presa germană, Haaland va putea părăsi gruparea de pe Etihad în 2024, dacă un club va achita 150 de milioane de €. Este vorba despre o clauză identică cu cea pe care atacantul a avut-o la Dortmund, doar că de acestă dată vorbim despre o sumă mai mult decât dublă.
Fotbal
Cum arată topul celor mai scumpe transferuri realizate deja în această vară
24/06/2022 LA 14:52
Pare greu de crezut că City a acceptat un astfel de compromis, dar judecând după stilul lui Mino Raiola, acela de a transfera des jucătorii de la un club la altul pentru a încasa comisioane uriașe, e posibil ca această clauză si fi fost stipulată în contract. Dacă îl va pierde pe Haaland după doar doi ani, City va suferi o lovitură doar pe plan sportiv, pentru că financiar ar ieși pe plus.
Citește și:

Haaland, drum liber spre Real Madrid în 2024?

Motivul principal pentru care s-ar fi impus această clauză în contractul lui Haaland este legat de dorința atacantului de a ajunge într-o zi la Real Madrid. Campioana Spaniei a fost în cursa pentru semnătura sa, dar a făcut un pas în spate, asta pentru că nu avea neapărată nevoie de el acum.
Benzema a făcut un sezon fantastic și a dus echipa în spate către câștigarea unui nou titlu și către finala Champions League, astfel că francezul nu putea fi îndepărtat. Benzema are aproape 35 de ani și oricât de eficient se va dovedi în viitor, se apropie de finalul carierei, astfel că 2024 ar fi anul ideal pentru un schimb de ștafetă între el și Haaland. De altfel, golgheterul Realului mai are doar un an de contract și este cunoscut faptul că Florentino Perez nu prelungește cu mai mult de un sezon înțelegerile cu jucători trecuți de o anumită vârstă.
În plus, presa din Spania a scris că Real Madrid s-a temut să investească acum o sumă mare în achiziția lui Haaland din cauza incertitudinilor legate de starea sa fizică. Norvegianul a suferit numeroase accidentări în ultima vreme și chiar dacă niciuna nu a fost foarte gravă există riscul ca problemele sale să continue din acest punct de vedere. Astfel, Realul are suficicent răgaz la dispoziție să vadă dacă problemele medicale ale jucătorului au fost pur întâmplătoare sau vor fi o constantă care îi va afecta cariera.
Premier League
Harry Kane a comentat transferurile lui Haaland și Nunez: "Aștept cu nerăbdare această provocare"
14/06/2022 LA 11:11
Premier League
Haaland își poate răzbuna tatăl, care și-a încheiat prematur cariera după un meci cu Man United
13/06/2022 LA 13:45