Roman Abramovich este foarte aproape să finalizeze vânzarea clubului Chelsea, proces pe care este obligat să-l opereze din cauza războiului din Ucraina. Până azi, 3 companii deținute de miliardari americani intraseră în cursă și se părea că gruparea londoenză va lua urma altor forțe din Premier League, deținute de propritari de peste Ocean, dar lucrurile au luat o turnură neașteptată.
Presa engleză scrie că Sir Jim Ratcliffe, proprietarul companiei INEOS, a făcut o ofertă de ultimă oră, iar aceasta este una fabuloasă. Miliardarul englez este gata să ofere cele 3 miliarde de € cerute de Abramovich, dar vine cu un mare plus. Acesta promite o investiție de alte două miliarde de € în următorii 10 ani, cu scopul de a menține clubul în topul fotbalului englez și european.
Conform The Times, Ratcliffe a purtat joi discuții cu președintele lui Chelsea, Bruce Buck, iar astăzi oferta sa a fost oficializată.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
"Am făcut o ofertă în această dimineață. Suntem singura companie britanică care a făcut o ofertă. Motivele noastre sunt pur și simplu să încercăm să creăm un club foarte bun în Londra. Nu avem niciun motiv de profit pentru că ne facem banii în alte moduri.", a spus purtătorul de cuvânt al lui Ratcliffe pentru The Times.
Citește și:

Sir Jim Ratcliffe investește masiv în sport

Sir Jim Ratcliffe nu este străin de investițiile în sport. Acesta a incercat să cumpere Chelsea și în 2019, dar atunci clubul nu era de vânzare. Ca atare, Ratcliffe a cumpărat clubul Nice, care în acest sezon se luptă pentru calificarea în Champions League. Din 2017, miliardarul englez deține și clubul elvețian FC Lausanne Sport.
Dar fotbalul nu este singurul sport în care investește Ratcliffe. În 2019, acesta a cumpărat echipa de ciclism Sky, transformată de atunci în INEOS. În prezent, formația britanică este printre cele mai performante echipe de World Tour.
De asemenea, compania INEOS este începând din 2020 printre principalii sponsorii ai echipei Mercedes, una dintre cele mai renumite grupări din Formula 1.
Inginer chimist la origine, Sir Jim Ratcliffe a fondat în 1998 compania de produse chimice INEOS, al cărui CEO este și în prezent. Momentan, Ratcliffe deține doar două treimi din acțiunile companiei care în 2019 a avut o cifră de afaceri de 15 miliarde de dolari.
În aprilie 2020, Bloomberg Billionaires Index a estimat că averea lui Ratcliffe se ridică la 28,2 miliarde de dolari, fiind al 55-lea cel mai bogat om de pe planetă și al 2-lea din Marea Britanie. În septembrie 2020, Ratcliffe și-a schimbat oficial reședința fiscală din Hampshire în Monte Carlo, o mișcare prin care s-a estimat că va economisi 4 miliarde de lire sterline, impozitele fiind mai mici în Principat.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42