Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Abramovich, "somat" de Tuchel "să spargă banca" pentru noua stea din Bundesliga! Fotbalistul dorit la Chelsea

Irina Aldea

Publicat 14/11/2021 la 12:02 GMT+2

Thomas Tuchel i-a cerut lui Roman Abramovich să facă "o investiție în viitor" la Chelsea și să transfere din Bundesliga noua stea de la Bayer Leverkusen.

Thomas Tuchel & Roman Abramovich

Credit imagine: Eurosport

Antrenorul lui Chelsea, Thomas Tuchel, i-a cerut lui Roman Abramovich să pregătească ofensiva pentru transferul mijlocașului lui Bayer Leverkusen, Florian Wirtz. Potrivit El Nacional, germanul de 18 ani se află pe primul loc pe lista de cumpărături a lui Chelsea și vor să-l aducă la Stamford Bridge.
Fotbalistul în vârstă de 18 ani și-a făcut deja un nume la Leverkusen. În 61 de apariții, Wirtz a marcat 16 goluri și a oferit 15 pase decisive. Are deja șapte goluri și șapte pase decisive în 14 apariții în acest sezon. Wirtz a fost adesea comparat cu legenda Spaniei și Barcelonei, Andres Iniesta, datorită stilului lui de joc și impactului său asupra jocului. El se află în fruntea listei lui Chelsea, dar și pe radarul lui Real Madrid și Bayern Munchen.

Tuchel a pus ochii pe noua stea din Bundesliga: Florian Wirtz

Valoarea lui crește pe zi ce trece și este deja cotat la 65 de milioane de euro, însă Abramovich ar fi fost deja convins de Tuchel să pregătească o ofertă de nerefuzat pentru mijlocaș. Se pare că Chelsea e dispusă să plătească nu mai puțin de 100 de milioane de euro pentru semnătura tânărului fotbalist german.
Wirtz și-a făcut debutul la seniori la doar două săptămâni după ce a împlinit 17 ani, într-o victorie cu 4-1 la Werder Bremen, în mai 2020. Ulterior l-a depășit pe Havertz drept cel mai tânăr marcator al lui Leverkusen, când a în infrângerea cu 4-2 în fața celor de la Bayern Munchen (17 ani și 34 de zile).
Una dintre principalele sale atuuri este viziunea, găsirea de spații prin pase filtrante sau în spatele apărării fiind capitole la care excelează. O altă calitate de menționat este aceea că își folosește aproape la fel de bine ambele picioare, pretându-se perfect în rolul de mijlocaș ofensiv într-un sistem 4-2-3-1.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo