Reading a ratat de puțin prezența în play-off în ediția trecută, care i-ar fi permis să lupte pentru promovarea în Premier League. Iar șansele de a ataca revenirea în eșalonul de elită a fotbalului englez în actuala stagiune au devenit și mai mici.
Echipa atacantul român George Puşcaş a fost penalizată cu şase puncte, cu efect imediat, după ce a recunoscut că a depăşit limitele impuse pentru profit şi sustenabilitate, a anunţat Liga engleză de fotbal (EFL).
Premier League
Vedetele din Premier League vor să se renunțe la VAR!
02/10/2022 LA 07:47
O altă sancţiune de şase puncte a fost suspendată pentru sezonul viitor şi va fi aplicată doar dacă gruparea nu îşi va îndeplini angajamentele prevăzute în planul de afaceri.

Reading a fost sancționată după o evaluare pe ultimii patru ani

EFL a precizat că sancţiunea a venit după o evaluare pe ultimii patru ani, din 2017/18 până în 2020/21, care a determinat că ''acest club a înregistrat o pierdere de 57,8 milioane de lire sterline (77,98 milioane dolari), cu 18,8 milioane mai mult decât Pragul superior de pierderi acceptat, 39 de milioane''.
Reading a coborât de pe locul 16 pe 19 (din 24 de echipe), cu 16 puncte, fiind la patru puncte de zona retrogradării. Înaintea acestei sancțiuni, era la 4 puncte de zona play-off. Clubul nu are voie să facă transferuri, decât jucători liberi sau sub formă de împrumut, în cauza încălcării regulilor.
''Echipa mea şi cu mine considerăm că această înţelegere este una corectă şi ne permite să fim competitivi în acest sezon şi după aceea'', a afirmat patronul chinez Dai Yongge, într-un comunicat.
''Ne angajăm, pe termen lung, să rezolvăm problemele apărute în trecut şi să construim împreună un club capabil să concureze la cel mai înalt nivel şi să lupte pentru performanţă'', a mai spus patronul clubului.
Reading a anunţat săptămâna aceasta că fostul internaţional Andy Carroll, la un moment dat cel mai scump fotbalist britanic, a semnat un contract până în luna ianuarie, pentru a rezolva problemele clubului în compartimentul ofensiv.
Reading l-a pierdut pe atacantul central portughez Lucas Joao în august, din cauza unei accidentări la şold. Fotbalistul de origine angoleză a marcat 22 de goluri în sezonul trecut şi nu reveni înainte de începutul anului viitor.Puşcaş a jucat 17 partide în acest sezon în Championship fără a marca vreun gol.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa foto: Agerpres
https://i.eurosport.com/2021/11/18/3255801.png
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
01/10/2022 LA 12:30
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47