Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Altfel nu avem nicio șansă!" Tuchel cere în continuare transferuri, după venirea lui Sterling

Andrei Nicolae

Publicat 14/07/2022 la 12:04 GMT+3

Chelsea a oficializat astăzi transferul lui Raheem Sterling pe Stamford Bridge și este aproape de a semna cu fundașul Kalidou Koulibaly. Thomas Tuchel știe că cele două transferuri nu sunt de ajuns pentru ca echipa sa să se lupte la titlu și cere în continuare întăriri pentru sezonul viitor.

Thomas Tuchel, Manager of Chelsea reacts during The FA Cup Final match between Chelsea and Liverpool at Wembley Stadium on May 14, 2022 in London, England

Credit imagine: Getty Images

Echipa condusă de Todd Boehly a încheiat sezonul trecut de Premier League pe locul al treilea, la o distanță destul de mare de Manchester City și Liverpool. Chelsea a pierdut în această vară jucători valoroși precum Rudiger sau Christensen, iar în prezent trupa de pe Stamford Bridge încearcă să crească din nou valoarea lotului său.
Tuchel a vorbit pentru Sky Sports despre echipa sa și știe că sezonul următor va fi dificil pentru Chelsea: "Mizele sunt ridicate și concurăm nu doar împotriva celor mai bune echipe care au jucat vreodată în Premier League, dar și în fața celor mai buni antrenori.
Venim după sancțiuni, după jucători de top pierduți, jucători de bază, suntem într-o tranziție de club, într-o tranziție de finanțatori, am fost în urmă în cursa pentru transferuri și am fost în urmă în clasament. Deci avem lucruri de îmbunătățit.
Venirea lui Raheem arată de ce suntem capabili să facem, arată ambiția clubului și a conducerii și este bine, pentru că toți suntem aici să câștigam și să concurăm. Adorăm să concurăm și iubim provocarea de la vârf. Pentru asta, avem nevoie de semnăturile unor noi jucători de calitate, altfel nu avem nicio șansă", a declarat Tuchel, citat de dailymail.co.uk.
Citește și:

Chelsea are nevoie de fundași

Neamțul a precizat în continuare că ar fi căutat jucători noi și în cazul în care nu ar fi plecat nimeni de la club, pentru a crește valoarea echipei sale: "Nu este niciun secret că am pierdut jucători de top și că trebuie să îi înlocuim. Chiar dacă ar fi rămas, am fi avut nevoie de întăriri, pentru a reduce diferența [față de City și Liverpool], deci acum avem și mai mare nevoie.
Avem jucători de top și mai mult decât atât, avem o echipă de top. Dar dacă aducem jucători, trebuie să aducem de cea mai bună calitate cu cel mai bun caracter și apoi vorbim despre cei mai buni care joacă acest sport."
Tuchel a vorbit și despre compartimentul unde are nevoie neapărată de jucători, acela fiind cel defensiv: "Prioritatea acum este apărarea, nu e un secret. Mai departe, vedem ce va fi posibil." Echipa "albaștrilor" va disputa în Statele Unite patru meciuri de pregătire, în fața unor echipe precum Club America, Charlotte, Arsenal și Udinese.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo