Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Am fost un 'nimeni' la Arsenal". Jucătorul francez care se "hrănește" din ce a trăit pe Emirates

Andrei Nicolae

Actualizat 17/12/2021 la 19:58 GMT+2

Fundașul francez William Saliba a acordat un interviu pentru Eurosport Franța și a susținut că a avut de învățat din experiența nefericită pe care a avut-o la Arsenal, în care nu a jucat niciun meci timp de 6 luni. El este împrumutat acum de londonezi șa Marseille, devenind un jucător cheie în apărarea clubului francez.

William Saliba of Olympique de Marseille

Credit imagine: Getty Images

William Saliba (20 ani) recunoaște căs-a simțit umilit dupăo perioadă de 6 luni fără un meci la Arsenal și pe fondul unei serii de împrumuturi la echipe.
Fundașul central a fost transferat pe Emirates în 2019 pentru 27 de milioane de lire sterline, dar încănu a debutat pentru londonezi după perioadele de împrumut la St. Etienne, Nice și Marseille. Pe Velodrome, francezul începe însăsă dea semne ale jucătorului care i-a entuziasmat pe fanii lui Arsenal, când a fost transferat.
Vorbind în exclusivitate pentru Eurosport Franța, fotbalistul de 20 de ani a spus cătransferul în Premier League l-a readus la realitate și l-a învățat să-și câștige locul la cel mai înalt nivel.

William Saliba: "Trebuie să luăm asta ca pe o lecție, pentru a merge mai departe"

"Sunt vremuri grele. Nu jucasem un joc timp de șase luni. Trebuie să lupți într-o carieră. Trebuie să luăm asta ca pe o lecție, pentru a merge mai departe. Mi-am dat o mică palmăși mi-am spus: 'Tu ești nimeni!' Poți fi cumpărat cu 30 de milioane de euro, ajungi la un club și te lăsăm deoparte.
Am privit această experiențăla modul pozitiv. Mă hrănesc cu ea. Știu cum este să nu joci timp de șase luni. Astăzi, vreau să joc fiecare meci", a susținut Saliba.
Fundașul francez este un element cheie în linia defensivă a celor de la Marseillle, care ocupă locul 2 în Ligue 1.
El insistă că nu joacă pentru a-i fi recunoscută valoarea în nordul Londrei, dar cu siguranță este dornic să arate de ce este capabil.
Premier League Today
"Nu este un mesaj direct. Dar din moment ce nu am jucat șase luni și mi-a fost greu, am vrut să arăt că am capacitatea de a juca la acest club. O fac mai întâi pentru mine. Nu e răzbunare".
Împrumutul lui Saliba nu include și o opțiune de cumpărare din partea lui Marseille, dar este dedicat clubului ca și cum ar avea un contract permanent.
"Sunt împrumutat. Dar mă prefac că sunt aici de mulți ani. Nu mă gândesc să mă întorc la Arsenal în acest moment. Mădedic total actualului club. Nu mă gândesc la ce se va întâmpla după".
Relația fundașului cu Mikel Arteta nu a fost niciodată clară, iar transferul de 50 de milioane de lire sterline al lui Ben White de la Brighton, în vară, părea să-l fi scos și mai mult din vederile managerului. Dar spaniolul a declarat în urmă cu câteva săptămâni: "Saliba? Este un loc pentru el la noi".
Între timp, Arsenal are o evoluție din ce în ce mai bună în Premier League, reușind să revină după mai bine de 450 de zile în Top 4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo