William Saliba (20 ani) recunoaște căs-a simțit umilit dupăo perioadă de 6 luni fără un meci la Arsenal și pe fondul unei serii de împrumuturi la echipe.
Fundașul central a fost transferat pe Emirates în 2019 pentru 27 de milioane de lire sterline, dar încănu a debutat pentru londonezi după perioadele de împrumut la St. Etienne, Nice și Marseille. Pe Velodrome, francezul începe însăsă dea semne ale jucătorului care i-a entuziasmat pe fanii lui Arsenal, când a fost transferat.
Premier League
Frank Lampard a devenit favorit să preia Everton. Cine mai figurează pe lista clubului
ACUM 3 ORE
Vorbind în exclusivitate pentru Eurosport Franța, fotbalistul de 20 de ani a spus cătransferul în Premier League l-a readus la realitate și l-a învățat să-și câștige locul la cel mai înalt nivel.

William Saliba: "Trebuie să luăm asta ca pe o lecție, pentru a merge mai departe"

"Sunt vremuri grele. Nu jucasem un joc timp de șase luni. Trebuie să lupți într-o carieră. Trebuie să luăm asta ca pe o lecție, pentru a merge mai departe. Mi-am dat o mică palmăși mi-am spus: 'Tu ești nimeni!' Poți fi cumpărat cu 30 de milioane de euro, ajungi la un club și te lăsăm deoparte.
Am privit această experiențăla modul pozitiv. Mă hrănesc cu ea. Știu cum este să nu joci timp de șase luni. Astăzi, vreau să joc fiecare meci", a susținut Saliba.
Fundașul francez este un element cheie în linia defensivă a celor de la Marseillle, care ocupă locul 2 în Ligue 1.
El insistă că nu joacă pentru a-i fi recunoscută valoarea în nordul Londrei, dar cu siguranță este dornic să arate de ce este capabil.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
"Nu este un mesaj direct. Dar din moment ce nu am jucat șase luni și mi-a fost greu, am vrut să arăt că am capacitatea de a juca la acest club. O fac mai întâi pentru mine. Nu e răzbunare".
Împrumutul lui Saliba nu include și o opțiune de cumpărare din partea lui Marseille, dar este dedicat clubului ca și cum ar avea un contract permanent.
"Sunt împrumutat. Dar mă prefac că sunt aici de mulți ani. Nu mă gândesc să mă întorc la Arsenal în acest moment. Mădedic total actualului club. Nu mă gândesc la ce se va întâmpla după".
Relația fundașului cu Mikel Arteta nu a fost niciodată clară, iar transferul de 50 de milioane de lire sterline al lui Ben White de la Brighton, în vară, părea să-l fi scos și mai mult din vederile managerului. Dar spaniolul a declarat în urmă cu câteva săptămâni: "Saliba? Este un loc pentru el la noi".
Între timp, Arsenal are o evoluție din ce în ce mai bună în Premier League, reușind să revină după mai bine de 450 de zile în Top 4.
Premier League
Newcastle vrea să mai dea o lovitură! Cine e starul de la PSG pe care au pus ochii
ACUM 14 ORE
Premier League
Manchester United pregătește deja perioada de mercato din vară! Pe cine au pus ochii "diavolii"
IERI LA 17:21