Anglia are un alt sezon puternic în cupele europene, cu nu mai puțin de patru echipe calificate în fazele semifinale ale întrecerilor, astfel: Liverpool și Manchester City (Liga Campionilor), West Ham United (Europa League) și Leicester (Conference League). Iar grupările din Premier League au șanse bune să câștige și toate cele trei trofee.
Dacă acest scenariu se confirmă, atunci Anglia ar putea fi reprezentată în viitorul sezon de nu mai puțin de 9 echipe în cupele europene. Adică de aproape jumătate din formațiile din Premier League. Pe lângă câștigarea celor trei trofee și pe plan intern ar mai trebui să se mai "aranjeze" niște lucruri.
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
ACUM 4 ORE

Anglia ar putea avea cinci echipe în Liga Campionilor

În Liga Campionilor, Anglia ar putea avea 5 echipe eligibile dacă va fi îndeplinită următoarea condiție: West Ham câștigă Europa League și nu intră în Top 4 în Premier League. În privința campionatului, scenariul este foarte probabil, pentru că trupa lui David Moyes este la 6 puncte distanță în urma echipei Tottenham (locul 4), cu 6 etape înainte de final. Spurs are și un joc mai puțin disputat.
În Liga Campionilor, Anglia va conta probabil pe Manchester City, Liverpool, Chelsea și Tottenham / Arsenal
În Europa League, Premier League mai are două locuri eligibile, iar în Conference League, unul.
Locurile pentru câștigătoarele de trofee europene sunt de sine stătătoare dacă respectivele echipe nu se califică în urma performanțelor de pe plan intern. Cu toate acestea, se întâmplă destul de rar ca o formație care câștigă un trofeu european să nu prindă loc de cupă europerană și în urma performanțelor din întrecerea națională. Și totuși, acest lucru este posibil în Anglia în acest sezon.
Dacă o câștigătoare de cupă europeană se califică în urma performanțelor de pe plan intern, atunci joacă în competiția cea mai înaltă în care are acces. Spre exemplu, dacă West Ham câștigă Europa League și termină sezonul în Premier League pe loc de Europa League sau Conference League, va evolua în Liga Campionilor. Câștigătoarea Europa League are garanatat locul în Liga Campionilor, dacă nu se califică de pe plan intern. Dar acel loc pentru Premier League în Europa League sau Conference League rămâne vacant.
În sezonul trecut, Villarreal a câștigat Europa League, dar a avut loc de Conference League în La Liga. "Submarinul galben" s-a calificat în Liga Campionilor, dar La Liga nu a avut nicio reprezentantă în ediția inaugurală din Conference League.

Cum poate ajunge Anglia la 9 echipe

Așadar, cum poate ajunge Premier League la nouă echipe în cupele europene?
West Ham United câștigă Europa League, dar nu obține un loc de cupă europeană în Premier League. Asta înseamnă că se va clasa în afara Top 6 sau 7, în funcție și de ce va face Crystal Palace în FA Cup.
Leicester câștigă Conference League și va juca direct în Europa League, dar va fi în afara locurilor de calificare în cupele europene în Premier League. Trupa lui Brendan Rodgers are șanse mici să urce mai sus de locul 9 în campionat până la finalul sezonului.
Posibilă distribuție a echipelor din Anglia în Europa League:
Leicester, locul 5 din Premier League (Tottenham / Arsenal / Manchester United) și Crystal Palace din postura de câștigătoare a Cupei Angliei
Sau Leicester și locurile 5-6 din Premier League (Tottenham / Arsenal / Manchester United).
Posibila echipă din Conference League
Locul 6 sau 7, în funcție de cum se termină Cupa Angliei. Aici ar avea o șansă Wolverhampton, dacă Palace nu câștigă Cupa Angliei și va depăși West Ham United în clasament.
https://i.eurosport.com/2022/04/15/3355867.png
Premier League
Christian Eriksen ar vrea să joace din nou în Champions League! Ce a spus despre viitorul său
ACUM 9 ORE
Premier League
Pep Guardiola, ferm după egalul lui Manchester City cu West Ham! "Pot să vă asigur de ceva"
ACUM O ZI