City și Liverpool sunt în prezent în fruntea clasamentului Premier League, fiind despărțite de un punct înaintea bătăliei de duminică, din cadrul etapei a 32-a. Fiecare mai are de disputat opt meciuri până la finalul stagiunii, astfel că acest joc poate fi decisiv în cursa pentru titlu.
Pentru acest mare derby, Premier League a confirmat că Anthony Taylor va fi arbitru la centru, în timp ce Paul Tierney va fi în camera VAR.
Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
ACUM 11 ORE

Anthony Taylor este din Manchester, motiv pentru fanii lui Liverpool să fie nemulțumiți

Anthony Taylor este din Wythenshawe, Manchester, în timp ce Paul Tierney este din Wigan, dar nu departe de Manchester. Fanii lui Liverpool și-au exprimat nemulțumirile pe rețelele de socializare, susținând că este nedrept ca oficialii respectivi să fie delegați la acest meci.
Taylor a arbitrat Liverpool de 47 de ori, iar The Reds au ieșit victorioși de 27 de ocazii și au pierdut de 9 ori. Doar două cartonașe roșii au fost arătate împotriva lor în acele jocuri. El a mai arbitrat City vs Liverpool de trei ori, iar echipa lui Pep Guardiola a câștigat de două ori. Un alt treilea meci s-a încheiat 2-2 în 2013.
De asemenea, a arbitrat meciurile Liverpool - Manchester United în trei ocazii. În două dintre acestea, Liverpool a câștigat cu 5-0 și 4-2, în timp ce un alt joc a avut la final scor de 0-0.
Cu Paul Tirney, Liverpool a obținut 36 de puncte în 19 jocuri. Asta înseamnă o medie de 1.89 puncte. Jurgen Klopp are o medie de 2.44 puncte pe meci fără Tierney oficial. Cu Taylor oficial, "cormoraniii" au o medie de 1.9 puncte și 2.31 puncte fără el.
De partea cealaltă, City are o medie de 2.6 puncte cu Paul Tierney oficial, de când Pep Guardiola a devenit manager. Fără ca acesta să fie implicat, media este de 2.3 puncte. În schimb, campionii au doar 1.8 puncte cu Anthony Taylor oficial și 2.44 puncte fără el.
Premier League
Imaginația englezilor a depășit orice limită! Cum s-ar ajunge la un play-off între City și Liverpool
ACUM 11 ORE
Premier League
Mbappe, surclasat la un capitol la care excelează! Cine e "regele driblingurilor" în Europa
ACUM 12 ORE