Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antonio Conte are în față o altă mare provocare, înainte de a lupta cu Totetnham pentru trofee

Andrei Nicolae

Publicat 19/11/2021 la 16:25 GMT+2

Antonio Conte, antrenorul principal al lui Tottenham, a susținut într-un interviu pentru Sky Sport că provocare cea mai dificilă a lui va fi să îl păstreze pe Harry Kane.

Antonio Conte and Harry Kane

Credit imagine: Getty Images

Antonio Conte (52 ani) are ambiții mari cu Tottenham și în mod normal, în acest weekend, la partida cu Leeds United (duminică, ora 18:30, în direct pe Eurosport 1) vom vedea primele lucruri pe care își pune amprenta la echipă. Managerul italian a acceptat provocarea de a deveni noul antrenor principal al lui Spurs în urmă cu aproximativ 3 săptămâni, iar jocul de la Everton a venit prea devreme pentru a avea timp să schimbe ceva (scor 0-0)
După primele zile de lucru, atitudinea lui Conte este una de mulțumire, fericire și entuziasm, după cum a susținut Sky Sports.
Pentru un om care a câștigat cinci titluri în ultimele șapte sezoane, care deține al doilea cel mai bun procentaj al victoriilor în istoria Premier League, foarte puține lucruri l-au luat prin surprindere la întoarcerea în Anglia.

Antonio Conte: "Vrem să construim ceva puternic"

"Tottenham este un club grozav și îmi place foarte mult. Avem o infrastructură uimitoare în ceea ce privește stadionul și centrul de antrenament, așa că simt că acesta este locul potrivit pentru mine, lucrez în modul în care îmi place", a declarat Conte. El a precizat apoi că va fi nevoie și de răbdare, pentru a duce echipa acolo unde își doresc fanii:
"Nu sunt un magician. Nu am capacitatea de a schimba complet situația imediat, dar vrem să construim ceva puternic și ceva important pentru prezent și pentru viitor. Avem totul în jurul nostru, acum trebuie să ajungem la acest nivel de vârf cu echipa".
Conte a preluat anterior cluburi care nu erau în cea mai bună situație, precum Juventus, Chelsea și Inter, dar toate acestea câștigaseră titlul înainte de a fi numit antrenor. Asta nu se poate spune și despre Tottenham, care a fost ultima dată campioană a Angliei în 1961.
"Nu sunt aici doar pentru a mă bucura, ci pentru a construi ceva important. Trebuie să fiu sincer cu suporterii și să spun că în acest moment există un decalaj față de cel puțin patru echipe. Trebuie să muncim din greu pentru a încerca să reducem acest decalaj în scurt timp. Ținta pentru mine și pentru club este să fim competitivi, să încercăm să luptăm cu echipe care în acest moment simt că sunt mai sus decât noi. Sosirea în mijlocul sezonului nu este ușoară pentru mine și pentru toată lumea, dar avem în față un lucru mare, provocarea. Poate că aceasta este cea mai mare provocare din carieră, în ceea ce privește dificultatea ei, dar îmi place acest tip de situație", a comentat Conte.

Golgheterii lui Antonio Conte au avut între 28 și 30 de ani în 6 din ultimele 7 sezoane

Antonio Conte a susținut apoi că ambiția lui Harry Kane de a câștiga trofee este valabilă și pentru el. Italianul are această țintă în vizor. Căpitanul naționalei Angliei a avut cel mai slab start de sezon din carieră, cu un gol în primele 10 apariții. În ediția 2014/15 începuse cu 2 goluri în primele 10 partide, în 6 dintre acestea fiind rezervă. Conte speră că îl poate revitaliza pe atacantul de 28 de ani.
Cel mai bun marcator al echipelor lui Conte din ultimele șase sezoane ca manager de club i-au inclus pe Mirko Vucinic (29 de ani) și Carlos Tevez (30) la Juventus, Diego Costa (29) la Chelsea și Romelu Lukaku (28) la Inter.
"Harry mă cunoaște foarte bine și istoria mea este foarte clară. Nu sunt cineva care este fericit să înceapă de undeva fără să aibă un obiectiv de top și aceștia sunt oamenii cu care îmi place să lucrez. Există voința de a construi ceva important și Harry știe asta. Nu aș fi aici dacă nu ar exista ambiție din partea mea sau a jucătorilor mei. Le-am spus că sunt aici pentru că am încredere în ei.
Harry Kane celebrates
Prin câștigarea de trofee, intri în povestea clubului. Înțeleg că Harry este cineva care vrea să câștige trofee și ne poate ajuta să realizăm acest lucru, deoarece vorbim despre un jucător de talie mondială.
Este un jucător cu mare talent și în 8 zile în care am lucrat împreună, văd că este suficient să-i spun o singură dată ce vreau.
Înțelege repede și mi-a arătat că este un jucător deștept. Cântărește fiecare situație și știe exact unde se află portarul ori de câte ori se află în careu. Dacă nu ești antrenor, poți să cunoști totuși un jucător, dar numai superficial. Doar atunci când ești cu adevărat aproape de ei poți cunoaște nivelul talentului lor.
Acum lucrez cu Harry, am plăcerea și șansa de a-l cunoaște, pot să vă spun că vorbim despre un jucător cu adevărat de top. El vrea să câștige și noi la fel. După două sau trei săptămâni, eu sunt sigur că nu am făcut o greșeală venind aici", a comentat Conte despre Harry Kane.
Tottenham a acumulat 16 puncte în primele 11 etape și ocupă locul 9.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Liverpool v Arsenal, Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo