Liverpool și Tottenham se vor afla față în față sâmbătă, de la ora 21:45, într-un derby fascinant în Premier League (în direct pe Eurosport 1). În timp ce echipa lui Jurgen Klopp încearcă să urce pe locul 1 și să-și mențină vii șansele pentru o cvadruplă istorică,formația lui Antonio Conte trage să rămână lângă Arsenal sau chiar să o depășească la finalul rundei, în lupta pentru Top 4, ultimul care duce în Liga Campionilor.
Înaintea jocului de pe Anfield, managerul italian a susținut că Tottenham trebuie să urmeze planul lui Liverpool pentru a avea succes. Jurgen Klopp a fost susținut puternic și și-a transformat echipa într-una capabilă să câștige trofee.
Premier League
Ralf Rangnick: "Nu-l învinovățesc pe Cristiano Ronaldo, dar ... ". Ce îi reproșează portughezului
ACUM 12 MINUTE
Astfel, Antonio Conte i-a spus lui Daniel Levy că Tottenham trebuie să cheltuie "mulți bani" dacă vrea să lupte în mod regulat pentru trofee. Tododată, a dezvăluit, de asemenea, că are o listă de cumpărături "foarte mare".

Antonio Conte nu a confirmat dacă va continua cu Tottenham. Graham Potter, favorit să-i ia locul dacă pleacă

Conte, care a fost angajat în noiembrie în speranța de a-i conduce pe Spurs în Top 4, a refuzat să confirme dacă va fi în continuare la club în sezonul viitor, înaintea derby-ului de pe Anfield. De altfel, mass-media din Anglia speculează faptul că Graham Potter, actualul manager de la Brighton, este favorit să-i ia locul, în cazul în care va pleca la PSG din vară. Un factor cheie din spatele deciziei sale va fi probabil susținerea managementului clubului Tottenham sau nu, în tentativa de a-și construi echipa așa cum și-ar dori.
În conferința de presă de astăzi, Conte a subliniat capacitatea lui Jurgen Klopp de a-și transforma echipa și a insistat că banii sunt singura modalitate de a garanta succesul.
Liverpool are acum posibilitatea de a câștiga patru trofee, după ce Klopp a închegat o echipă cu staruri precum Mohamed Salah, Virgil van Dijk și Alisson Becker, toți sosiți în mandatul germanului. Conte a mărturist cu această ocazie că i-ar plăcea să fie susținut într-un mod similar în nordul Londrei și ar fi gata să semneze, astfel, imediat un nou contract:
"Când Liverpool a început această muncă cu Jurgen, era o echipă de top, dar nu la modul cum este azi, consolidată cu un manager important, mereu aceeași echipă, investiții mari, bani cheltuiți pe piața transferurilor. Au avut spațiul potrivit pentru a se îmbunătăți și a atinge acest nivel. Acum, după părerea mea, este mai dificil pentru că spațiul de îmbunătățire nu este atât de mare.
Pentru a reduce acest decalaj, trebuie să cheltuiești mulți bani, pentru că trebuie să cumperi jucători importanți. Trebuie să știi asta, altfel nu poți reduce acest decalaj și nu poți spera mereu într-un miracol."
Conte și-a împărtășit în mod deschis convingerea că echipa sa are nevoie de muncă pentru a începe din nou să câștige. Și speră că oficialii clubului vor cheltui mult în această vară pentru a-l suține. Dar o listă scurtă de achiziții nu a fost încă predată lui Levy și Fabio Paratici, după cum informează Daily Mail.
"Suntem total concentrați pe acest sezon. De asemenea, pentru că repet, terminăm acest sezon cu doar 15 jucători și momentan nu este convenabil să le dăm o listă, pentru că aceasta ar fi foarte, foarte, foarte mare! Înţelegeți? Nu este un moment bun pentru a le oferi lista acum."
https://i.eurosport.com/2022/05/06/3367688.jpg
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
ACUM 5 ORE
Premier League
Kevin de Bruyne a fost votat jucătorul sezonului în Premier League. Clubul select în care a intrat
ACUM 21 ORE