Antonio Conte se află de o lună la Tottenham, echipă pe care a preluat-o la începutul lunii noiembrie, după ce s-a despărțit de portughezul Nuno Espirito Santo. După această perioadă, Conte a recunoscut că Tottenham este o mare provocare, ținând cont de problemele pe care le are echipa.
Săptămâna trecută, Spurs a pierdut în Conference League, pe terenul slovenilor de la NS Mura, iar weekend-ul trecut nu a disputat partida cu Burnley, din cauza vremii nefavorabile. Înaintea meciului de pe teren propriu cu Brentford din această seară, Antonio Conte a vorbit despre misiunea sa dificilă de a repeta succesele pe care le-a avut la Chelsea, Juventus sau Inter și cu Tottenham:
"Este cea mai mare provocare, da. Dar cum am spus și în Mura, nu îmi este frică de acest lucru. Am foarte mult entuziasm. Când ajung aici, mă bucur de situație. Mă bucur să lucrez cu jucătorii, mă bucur să vorbesc cu cei din club, să creez un grup unit. Acesta este cel mai important lucru, să creăm o bază bună și să construim ceva important.
Serie A
3 cluburi tari din Europa, pe urmele lui Dybala! Cine se luptă pentru transferul argentinianului
17/01/2022 LA 09:36
Avem nevoie de puțin mai mult timp pentru a îmbunătăți lucrurile și de a oferi satisfacție fanilor noștri. Dar este o provocare pentru mine. Este o provocare pentru club. Este o provocare foarte mare pentru jucători, pentru toată lumea", a declarat Conte, înaintea meciului cu Brentford.

Tottenham plătește prețul pentru că nu și-a împrospătat echipa, crede Conte

Antonio Conte crede că situația dificilă prin care trece Tottenham în acest moment se datorează faptului că echipa nu a fost împrospătată atunci când trebuia.
"Clubul, în ultimii ani, a avut probleme. Dacă o compar pe Tottenham de pe vremea când eram la Chelsea, Tottenham era o echipă foarte competitivă, foarte puternică. Să pierzi jucători importanți sau unii dintre ei să îmbătrânească, iar apoi să trebuiască să faci o faci o schimbare de generație, este dificil. Cred că Tottenham plătește puțin din cauza acestui lucru.
Acum trebuie să creăm, să o luăm de la capăt. Dar dacă nu avem o bază solidă, atunci este imposibil să construim ceva. Cred că acum este momentul potrivit să creăm o bază solidă și să începem construcția. Să revenim, să ne luptăm pentru ceva important, la fel ca în trecut", a mai spus tehnicianul italian.
Tottenham-Brentford este în această seară de la 21:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Premier League
Eriksen s-ar putea întoarce în Anglia! Englezii scriu că mai multe cluburi din Premier League îl vor
16/01/2022 LA 06:42
Premier League
Arsenal a cerut amânarea partidei cu Tottenham! Ce probleme de lot are Arteta
14/01/2022 LA 20:16