Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antonio Conte va încasa 2 milioane de € de la Inter, după ce a semnat cu Tottenham

Nicu Savin

Publicat 03/11/2021 la 21:43 GMT+2

Antonio Conte a semnat marți cu Tottenham, iar acest pas îi va aduce în conturi suma de 2 milioane de la fosta sa echipă, Inter.

New Tottenham Hotspur manager Antonio Conte poses for a photo at Tottenham Hotspur Training Centre on November 02, 2021 in Enfield, England

Credit imagine: Getty Images

Antonio Conte a revenit în Premier League, semând un contract valabil până în 2023 cu Tottenham Hotspur, cu opțiunea de prelungire pentru încă un an. Antrenorul italian era liber de contract după ce s-a despărțit în vară de Inter, echipă cu care a câștigat Scudetto în stagiunea precedentă.
Plecarea lui Conte de la Inter s-a făcut de comun acord între cele 2 părți, dar au fost stipulate anumite clauze. Una dintre ele s-a dovedit a fi foarte profitabilă pentru tehnicianul italian, odată ce a semnat cu Tottenham.
Mai exact, Conte va încasa 2 milioane de € de la fostul său club pentru că nu a semnat cu o echipă din Italia înainte de 2022. Conducerea nerrazzurrilor a vrut să se asigure că nu-l va avea pe Conte ca adversar în Serie A în acest sezon și a fost de acord cu această clauză, care s-a activat în momentul în care italianul a devenit antrenorul lui Tottenham.
La gruparea londoneză, Conte va avea un salariu anual de 13 milioane de £, devenind astfel al 2-lea cel mai bine plătit manager din Premier League, după Pep Guardiola (20 de milioane) și Jurgen Klopp (15 milioane).
Citește și:

Antonio Conte a explicat de ce nu a ajuns mai devreme la Tottenham

În cadrul conferinței de presă în care a fost prezentat, Conte a dezvăluit că se simte entuziasmat că revine în antrenorat și că face acest lucru la un club cu pretenții din Premier League. De asemenea, italianul a explicat motivele pentru care nu acceptat în vară oferta de la Tottenham.
"Sunt extrem de fericit să revin pe banca unei echipe și să fac asta la un club din Premier League, care are ambiția de a fi din nou printre protagoniste.Tottenham Hotspur are facilități de ultimă generație și unul dintre cele mai bune stadioane din lume. Abia aștept să încep să lucrez pentru a transmite echipei și fanilor pasiunea, mentalitatea și determinarea care m-au distins mereu, ca jucător și ca antrenor.
Vara trecută, uniunea noastră nu a avut loc pentru că sfârșitul relației mele cu Inter era încă prea recent și eram prea implicat emoțional, așa că am simțit că nu este încă momentul potrivit să preiau o echipă.Dar entuziasmul și determinarea molipsitoare ale lui Daniel Levy de a-mi încredința această sarcină au fost evidente. Acum, că oportunitatea a revenit, am ales să o profit cu cea mai mare convingere.", a declarat Conte, citat de Daily Mail.
Primul meci al lui Conte pe banca lui Spurs va fi duelul din Conference League contra lui Vitesse Arnhem, programat joi la ora 22:00. Revenirea lui Conte într-un meci de Premier League va avea loc duminică, când Tottenham va juca în deplasare cu Everton, meci transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a etapă de Premier League 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo