Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal a cerut amânarea partidei cu Tottenham! Ce probleme de lot are Arteta

Bianca Dumitru

Publicat 14/01/2022 la 22:16 GMT+2

Arsenal a cerut astăzi amânarea partidei cu Tottenham, din a 22-a etapă a Premier League, din cauza problemelor de lot cu care se confruntă Mikel Arteta.

Gabriel Magalhaes of Arsenal is shown a second yellow card leading to a red card by Referee, Stuart Attwell for a foul on Gabriel Jesus of Manchester City during the Premier League match between Arsenal and Manchester City at Emirates Stadium on January

Credit imagine: Getty Images

Arsenal a cerut amânarea derby-ului cu Tottenham, programat duminică, de la ora 18:30. Mikel Arteta are un lot grav afectat de accidentări, dar și de Covid-19 și de convocările la echipele naționale pentru meciurile din Cupa Africii.
Conform regulamentului din Premier League, un club trebuie să aibă la dispoziție cel puțin 13 jucători de câmp și un portar pentru ca meciul să se dispute. Oficialii lui Arsenal au anunțat că nu îndeplinesc această condiție și au cerut amânarea partidei, menționând că pasul a fost făcut "fără tragere de inimă". Cererea "tunarilor" va fi analizată sâmbătă.
Cedric Soares, Bukayo Saka și Calum Chambers s-au accidentat joi la meciul lui Arsenal cu Liverpool, iar Granit Xhaka este suspendat după ce a fost eliminat în prima repriză pe Anfield.
Din echipa lui Mikel Arteta lipsesc și Thomas Partey, Mohamed Elneny, Pierre-Emerick Aubameyang și Nicolas Pepe, care se află în Camerun, în timp ce Martin Odegaard a fost depistat pozitiv cu Covid-19.
Citește și:

Meciul dintre Burnley și Leicester a fost amânat

Meciul pe care Burnley FC urma să-l dispute pe teren propriu cu Leicester City, sâmbătă, în campionatul de fotbal al Angliei, a fost amânat din cauza unui focar de Covid-19 cu care se confruntă echipa gazdă.
Premier League a acceptat cererea de amânare a partidei, înaintată de clubul Burnley, care nu are la dispoziție suficienți fotbaliști (13 jucători de câmp și un portar), din cauza coronavirusului și a accidentărilor.
Acesta este al patrulea meci pe care clubul Burnley este nevoit să-l amâne de la debutul acestui sezon din cauza Covid-19, pe lângă faptul că a avut o partidă amânată ca urmare a ninsorii puternice care s-a abătut asupra stadionului său, Turf Moor.
În total, 20 de meciuri au fost amânate în actuala ediție din Premier League, în condițiile răspândirii variantei Omicron a coronavirusului. Însă, situația s-a îmbunătățit ușor în ultimele zile, în condițiile în care au fost deja două săptămâni consecutive în care numărul de cazuri a scăzut în liga engleză.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo