Arsenal a fost clubul din Premier League care a cheltuit cei mai mulți bani pe trasferuri în această vară. Jucători precum Ben White, Martin Odegaard, Aaron Ramsdale, Takehiro Tomiyasu, Albert Sambi Lokonga și Nuno Tavares i-au costat pe șefii "tunarilor" peste 160 de milioane de €, dar suma putea depăși cu mult 200 de milioane de €.
Conform The Athletic, directorul general al echipei londoneze, Edu, ajunsese la un acord cu Inter pentru transferul lui Lautaro Martinez. Argentinianul cotat la 80 de milioane de € își dăduse și el acordul pentru o mutare în Premier League, dar totul a picat în ultimul moment.
Premier League
OFICIAL - Gerrard dă lovitură după lovitură! Aston Villa a transferat un fotbalist de la Arsenal
IERI LA 06:05

Arsenal a fost aproape de transferul lui Lautaro Martinez

Motivul a fost transferul lui Romelu Lukaku la Chelsea. Inter nu-și permitea să-și piardă ambii atacanți de clasă în același timp, astfel că șefii de pe Meazza au decis să-l păstreze pe Lautaro, convingându-l să semneze prelungirea contractului.
Astfel, Arsenal a ratat un super-transfer, care părea bătut în cuie la un moment dat. Lautaro a fost dorit insistent și de Tottenham, dar în cele din urmă a ales să continue la campioana Italiei. Sursa citată notează însă că Arsenal nu a abandonat definitiv ideea de a-l cumpăra pe argentinian, iar negocierile s-ar putea relua în vara viitoare sau chiar în iarnă.
Ipoteza prinde contur, mai ales în condițiile în care Antonio Conte este cotat cu șanse mari să devină antrenorul "tunarilor" în viitorul apropiat. Începutul dezastruos de sezon (3 înfrângeri în primele 3 etape și ultimul loc în Premeir League) pune o presiune imensă pe Mikel Arteta, iar dacă rezultatele nu vor veni imendiat demiterea ibericului este foarte probabilă.
În aceste condiții, ajungerea lui Lautaro Martinez pe Emirates ar fi cu atât mai plauzibilă, deoarece Conte este un admirator al lui Martinez, cu care a lucrat excelent la Inter.
Arsenal intenționează să aducă un suflu proaspăt în ofensivă, deoarece atacanții aflați acum în locul lui Arteta sunt total ieșiți din formă. Pierre Emerick Aubameyang încasează un salariu imens, dar prestațiile sale au lăsat mult de dorit în ultima vreme. De asemenea, Alexandre Lacazatte a intrat în ultimul an de contract și se pare că nu va mai continua pe Emirates și din sezonul viitor. În plus, clubul și-a pierdut răbdarea cu Eddie Nketiah, care a fost pus pe lista de transferuri chiar în această vară, dar a rămas în cele din urmă la club.
CE SE ÎNTÂMPLĂ LA ARSENAL? ȘI-A BLOCAT PROPRIUL JUCĂTOR SĂ SE TRANSFERE, APOI L-A SCOS DIN LOT
Premier League
Dusan Vlahovic este jucătorul lui Juventus! Cât va încasa Fiorentina și ce salariu va avea sârbul
25/01/2022 LA 05:48
Fotbal
Arsenal vrea un jucător de la Juventus, dar italienii se lasă greu! Cerințele lui Allegri
20/01/2022 LA 08:42