Șefii lui Arsenal își fac în această perioadă planuri pentru următoarea fereastră de mercato. Potrivit presei internaționale, unul dintre fotbaliștii pe care au pus ochii "tunarii" este Joao Felix, atacantul lui Atletico Madrid.
Mikel Arteta are nevoie de întăriri în plan ofensiv din cauza transferului lui Pierre-Emerick Aubameyang la Barcelona și a posibilelor plecări ale lui Eddie Nketiah și Alexandre Lacazette la finalul actualei stagiuni.
Joao Felix este unul dintre cei care le-au atras atenția antrenorului, însă pentru a-i obține transferul englezii vor trebui să scoată o sumă importantă de bani din buzunare. Portughezul de 22 de ani a fost transferat de Atletico Madrid de la Benfica în 2019, în schimbul a 127,2 milioane de euro, iar oficialii campioanei din La Liga nu vor accepta să-i dea drumul fără a recupera o parte din banii investiți în aducerea lui pe Wanda Metropolitano.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21
Potrivit jurnalistului Eduardo Inda, Diego Simeone i-ar fi găsit deja și un înlocuitor în persoana lui Goncalo Guedes, atacant trecut pe la Benfica și PSG înainte de a semna cu Valencia în 2018.
"Joao Felix este un jucător foarte bun. Arsenal îl vrea. Diego Simeone, dacă va continua la Atletico, vrea să-l aducă pe Goncalo Guedes. Obiectivul său este să-l schimbe pe Joao Felix cu Guedes.
Problema pe care o are Atletico Madrid este că Felix a costat peste 120 de milioane de euro, iar recuperarea unei părți din bani este ceva ce se poate face doar dacă portughezul este vândut în Premier League", a spus Inda, citat de Daily Mail.
Jurnaliștii britanici sunt de părere că cei de la Arsenal ar fi dispuși să facă mutări importante în vara acestui an, astfel că n-ar fi exclus ca "tunarii" să achite suma dorită de Atletico pentru Joao Felix.
Citește și:

Arsenal îl vrea și pe Lautaro Martinez

Și Lautaro Martinez este o țintă a lui Arsenal pentru următoarea campanie de transferuri, "tunarii" fiind în căutare disperată pentru a-și întări atacul slăbit de plecarea lui Aubameyang la Barcelona.
Arsenal a fost aproape de a-l aduce pe Lautaro Martinez vara trecută, când clubul atacantului, Inter Milano, se confrunta cu datorii. Englezii erau pregătiți să plătească pentru serviciile argentinianului suma de aproape 93 de milioane de euro, însă jucătorul a ales să rămână pe Giuseppe Meazza.
Cu toate acestea, presa din Italia anunță că Martinez va fi din nou pus pe piață de Inter la sfârșitul sezonului, iar Arsenal este gata să transfere un număr 9 de calibru, loc lăsat liber după despărțirea din această iarnă de Aubameyang.
"Tunarii" vor avea parte de competiție serioasă pentru obținerea semnăturii argentinianului în vârstă de 24 de ani. Rivalii din Premier League, Manchester City, sunt interesați și ei de abilitățile lui Lautaro, iar pe lângă aceștia se adaugă și Tottenham, care urmăresc să-l înlocuiască pe Harry Kane, în cazul în care vârful englez va decide să o părăsească pe Spurs la finalul sezonului.
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
15/05/2022 LA 19:38
Ligue 1
Încă un indiciu că Mbappe va pleca la Real! PSG a pus ochii pe 3 fotbaliști care să-i ia locul
15/05/2022 LA 17:27